כיווץ-רגיעה

כדי להכיר ולהפעיל את מערכות השרירים השונות בגוף אנחנו מתחילים באזור פשוט שדרכו נלמד כיצד להרפות את מערכות השרירים שעליהן קשה יותר לשלוט.

מה לבדוק? שחרור מתח שרירים, לחץ דם.

מתי להשתמש ב-Hold-Relax? אפשר לבצע כיווץ רגיעה כאשר קיים מתח שרירים מיותר, אפשר גם סתם ככה. להשפעה מוגברת, טוב לחבר את הטכניקה לשחרור נשימה מבוקר.

כיצד לעשות זאת: בישיבה או עמידה, צור וכווץ אגרופים חזקים. החזק חזק לפחות 10 שניות; אתה יכול להמשיך יותר אם זה נוח. הפוקוס כאן הוא לא על המתח אלא על מה שיבוא אחר כך.

התחלת האימון שלך: לאחר כיווץ האגרופים, הרפה את ידיך. תן להן לנוח לצידי הגוף, אם אתה עומד, או על הברכיים אם אתה יושב. שים לב לתחושת ההרפיה בידיים שלך. זו התחושה החשובה שאנחנו מחפשים. התחל עם שני סבבים של כיווץ של 10 שניות, והגדל בהדרגה ככל שיתאים לך. שוב, מה שהכי חשוב הוא היכרות עם התחושות של הרפיה בכפות הידיים.

שילוב יומי: ניתן לתרגל טכניקה זו בכל מקום ובכל זמן. ככל שתעשה זאת יותר, כך תזהה יותר את תחושת הרפיית השרירים האמיתית, החיונית לוויסות רגשי.

הבנת הרפיה: המפתח הוא להתמקד בזיכרון ובתחושת הרגיעה הבאה אחרי המתח. זה מה שאנחנו רוצים להבין ולשלוט. פעולת הכיווץ של השרירים היא שער לטכניקה האמיתית.

כיווץ רגיעה הוא יותר מסתם אימון גופני; זו דרך להכיר את תגובת ההרפיה של הגוף שלך. רוב הזמן אנו מתנהלים עם מקומות רבים בגוף שלנו שמכווצים ללא צורך. כיווץ רגיעה הוא תחום עצום ששווה להעמיק בו בשלבים מתקדמים של תוכנית הויסות הרגשי. השתמש בזכרון ובתחושת ההרפיה ככלי אמין בארגז הכלים שלך לוויסות רגשי.

המשך לשיעור חיבור נשימה ותנועה