עמידת שומר כבוד - עוגן הרגשות

איך לבצע עמידת שומר כבוד: עמוד או שב במצב רגוע. הנח יד אחת על עצם החזה שלך. הרגש מיד את שחרור המתח. הושט את היד השנייה ישר לפניך כשכף היד פתוחה אבל לא מתוחה. עמדת ידיים כפולה זו משרתת שתי מטרות: היא משדרת כנות וכבוד, תוך יצירת גבולות ושמירה על המרחק הפיזי. שים לב כיצד קצב הלב יורד, שים לב להקלה בנשימה, והקשב כיצד העמידה משפיעה על הדיבור שלך. השתמש בטכניקה זו בזמן כל מפגש מילולי מתוח או עימות.

מה לבדוק? דופק מופחת, הרפיית אזור החזה.

מתי להשתמש בעמידה זו? עבור העמידה הספציפית הזו, השתמש בה כאשר אתה מרגיש שמתגבשת מריבה שאתה מעדיף לעקוף אותה, ובכל זאת אתה עדיין רוצה להישאר ערני.

מדוע עמידות כמו "שומר כבוד" עובדות

באומנויות לחימה, עמידה (קמאה) ותנוחות ידיים (מודרה) הן יותר מסתם תנוחות פיזיות; הם כלים לוויסות רגשי. מדוע? כי הלך הרוח, התובנה והתגובה צריכים להיות מעוגנים בזיכרון שרירי, במיוחד במצבי לחץ. לכל אחד יש תוכנית עד שהוא מקבל אגרוף בפנים, אבל בתור אמני לחימה, אנחנו צריכים תוכנית גם לאחר ההתקפה. העוגן לשליפה של התוכנית הוא עמידה ותנועה.

אנו משיגים זאת על ידי שילוב מהלכים פיזיים, נשימה ופעולות קוגניטיביות. אינטגרצית גוף-קשב זו פועלת כ"חותם" ומכניסה לפעולה את השליטה והמוכנות שלנו. אז כאשר מתמודדים עם מצב בלתי צפוי, החותם הזה הופך לתגובה הרצויה שלנו. זו רק העמידה הראשונה שנתרגל, יש לנו עמידה ספציפית לרוב המצבים, מה שמבטיח שאנחנו תמיד מוכנים, הן נפשית והן פיזית.

ה"חותם" הזה לא יכול להיות טריק חד פעמי; הוא חייב להיות מושרש במשמעת ובתרגול חוזר. ללא הכשרה עקבית, העמידות הללו לא ישלפו מעצמן בזמן חרום, הן אינן אינסטינקטיביות, האינסטינקט שלנו צריך חינוך. כדי להפוך אותן לטבע שני, במיוחד תחת לחץ, צריך לחצוב אותן, תירגול אחרי תרגול, לתוך הזכרון השרירי. זו הסיבה שפותחים את תוכנית ויסות הרגשות שלנו עם פרוטוקול 30. שממנף טריק פשוט כדי לעזור לחזק משמעת עצמית.

המשך לתרגל כיווץ-רגיעה