הנינג'טסו כחוג?
חשבתי הרבה לפני פרסום המאמר הזה באתר.
אבל לאחר שהשתתפתי שבוע שעבר באירוע של 111 קרבות שנערך על ידי דניס הנובר ושיטת הישרדות , ובו השתתפו מיטב משיטות הלחימה הקיימות כיום בישראל.
הגעתי למסקנה הבלתי נמנעת שהאמת עבור כל אלו שהשתתפו ביום הלחימה המיוחד הזה , קיבלה פנים חדשות עבורי , בכל הנוגע ליכולתם ולאמינות טכניקת הלחימה שהם מצויים בה
ראיתי כל כך הרבה שיטות לחימה, כל כך הרבה סגנונות שונים בקרב , חגורות שחורות ושאר צבעי הקשת וזה היה מעניין מאוד להתאמן איתם ביחד , משהו שאני בעדו מאז שאני זוכר את עצמי כמדריך. וכמאמן.
זה כל כך חשוב להשתחל ולהתחדד , לדעת לעמוד בקו אחד נגד כל יריב , לגלות על עצמך ועליו, חסרונות ויתרונות , טכניקות חדשות , ויכולות שלעיתים מתגלים רק במהלך הקרב עצמו.
אך משום מה חלק מהלוחמים שאני אישית עבדתי איתם , שמרו על עצמם ולא ניצלו מעמד זה בכדי לבדוק יכולת כנגד יכולת , ובעצם לגלות את כל מה שהזכרתי לעיל.
אולי בגל שרובם נמצאים במין שבלונה שלא מאפשרת להם לצאת מדפוס החשיבה המרובע שלהם , ואשר שומר עליהם במצב תקין אחרי כל מפגש כזה אם בכלל.
שהרי כל תלמיד שהוא בוחר לעצמו שיטת לחימה בה הוא מרגיש שהוא ממצא את עצמו ויכול להתקדם בה לאורך שנים , כאשר כל שיטת לחימה הינה רק חלק מפספס ענק שאנו מכנים אומנויות לחימה. לצערי אומנות הנינג'טסו אשר אמורה להתחבר ישירות לפספס הענק הזה ולא רק להיות חלק בו אלא להשתוות כמעט לכל חלקיו .
במקום זה היא נפרדת לאיטה ונהפכת לאחד מחלקיו בדומה לשאר החלקים שאנו מכנים שיטות לחימה .
לציין רק כי בהקשר זה , כבודה של כל שיטת לחימה במקומה מונח , ולכן בשאר המאמר אתמקד יותר בשיטת הנינג'טסו שהיא השיטה אותה אני מלמד .
כשהייתי ילד, במהלך אימוני הנינג'טסו .חשבתי שהנה אני נמצא בהיכל העוצמה הכי טהור שיכול להיות, בו אנשים חרפו את נפשותיהם כדי לזכות בתואר הנאצל שקרוי "לוחם". הייתי מקדיש את כל שעותיי ומרצי לאימונים , לא היה לי גבול של השקעה בכסף לאימונים, לציוד, וכלל הציוד הנלווה .
ולא שהיה באפשרותי להרשות לעצמי את ההשקעה , פשוט לא הייתי עצלן , מה שקשה לי מאוד להגיד על התלמידים שראיתי ולמידתי עד היום, אני זוכר שעבדתי בכל עבודה שהזדמנה לי , לעיתים אף במספר עבודות במקביל וקרעתי את התחת תרתי משמע בשביל להיות הכי טוב במה שאני מאמין שהיא השיטה הכי טובה.
למעשה עבור המטרה הנכספת כל האמצעים כשרים ואין אדם או אומה שלמה שיכולים באמת לעצור מבעד אדם שמאמין.
אני כותב את כל ההקדמה הזו בשביל להגיע לתשובה אחת עבור השאלה שניצבת בראש המאמר , הנינג'טסו כחוג ? , האם באמת ניתן ללמוד נינג'טסו בחוג ? ובכן , בכמה מילים , זוהי הבדיחה הכי טובה ששמעתי עד היום.
הסיכוי שנינג''טסו כחוג יכול להצליח הוא בדיוק כמו שיש סיכוי שפילים יעופו באוויר, זה כל כך לא אמיתי ושיקרי שעצם אזכור העניין מסביר בדיוק עד כמה זה עצוב ומצחיק באותה מידה.
ולמרות זאת , עדיין פעילים עשרות מרכזים בהם ניתן ללמוד נינג'טסו של אסכולות שונות , וביניהם גם את השיטה עליה אני אמון מטעם התאחדות הקוגה ריאו העולמית וארגון ה- BDFS .
ועד כמה שזה נוגד את דעותיי האישיות לגבי יכולתו של תלמיד ללמוד באמת במרכז אימונים במסגרת חוג לכל דבר , שיטה עתיקת יומין שמשנתה היא בעיקר כיצד להפוך לשכיר חרב .
עדיין זוהי הדרך הטובה ביותר למדר קבוצה גדולה של כבשים , ולמצוא בהם זאב בודד אחד להמשיך איתו באופן אישי. זוהי הסיבה היחידה שאני תומך ברעיון של הפצת השיטה במרכזים שונים ותו לו .
שאולי מתוך עשרות התלמידים הלוקחים חלק בהשתתפות בלימוד השטה, יהיו כאלו שרצות ללכת את המייל הנוסף , והוא לקחת אחריות אישית ולהפוך ללוחם מין המניין הראשון.
סיבה נוספת שחזרתי עליה במאמרים רבים ובמהלך ההדרכות שאני עושה , כי שיטת הנינג'טסו היא אינדיבידואלית , וכשיטה שכזאת היא מתמקדת באחד , אם כי לעיתים נדירות קבוצה יכולה להגיע לאחדות .
הייתי יותר משמח להוכיח את טענתי בסמינר נינג'טסו כלל ארצי לכל שיטות הנינג'טסו הקימות בארץ , באמצעות עבודה משותפת אשר תכבד את המעמד נוכל לוודאי לראות עד כמה יכולת אמיתית של לוחם נינג'טסו המתאמן אצלי באופן אישי ,משתקפת היטב מול תלמיד הלומד במסגרת חוג של נינג'טסו.
יהיה זה ממש כמו לשים חתול מבוית כנגד חתול רחוב, שינהם צאצאים של מקור אחד , אך המטרה של שניהם שונה לחלוטין ולפיכך גם היכולת האישית של כל אחד מהם.
לעניות דעתי נוכל להפיק מזה למידה משותפת ולאו דווקא מקום לביאה בטרוניות שהרי כולנו אמורים לעסוק בתורת הצללים .
הייתי מקים סמינר כזה במהירות האור , לו רק הייתה הענות לכך , אך ניסיונות העבר בהם ערכתי סמינרים משותפים בנושא אומניות לחימה . והזמנתי את כלל שיטות הנינג'טסו בארץ , והם בחרו שלא להגיע . רק תורמים להשערותיי בנדון.
אבל מצד שני די קל לי להבין אותם , הם לקחו אומנות כל כך טהורה כל כך עצומה , והפכו אותה לגימיק רווחי , משהו שניתן לנצלו כספית , קשה לי לדמיין תלמיד שבא לשיעורי נינגטסו מתאמן 6 שנים בשביל חגורה חומה או שחורה . רק בכדי להיות מובס על ידי תלמיד שהוא חגורה לבנה של שיטה מתחרה .
מניסיוני האישי , אני יכול לקחת כל תלמיד/ה בלי ניסיון בכלל ולהביא אותו באמצעות אימונים אישיים לרמה של חגורה כחולה וידע של חגורה כחולה, בתוך חצי שנה בלבד. כאשר לכל תלמיד המתאמן בשיטה דומה במסגרת חוג קבוצתי , הדבר יכול לקחת שנים.
ואני מכיר עוד מאמנים מהתחום שמסוגלים לעשות דבר דומה , אך הם מעדיפים להחזיק תלמידים לאורך שנים ולשנורר את ההורים שלהם .
החוג נותן הרגשה של קבוצה, של ביתיות , של השתייכות , ישנה חברותה , ולמעשה הדבר תורם מבחינה חברתית לכל המשתתפים בחוג , מה שבעצם קיים בכל שיטת לחימה שהיא .
אבל לצערי הרב לא צריך לחול על הנינג'טו.
ממתי מתנקש צריך חברותה ?
אולי הנחה זו מתייחסת לאימוני העבר , אבל צורת החשיבה לא שונתה , נינג'טסו הינה אומנות שכירי החרב העתיקה ומעבר להיותה אומנות לחימה , היא שינוי תפיסת המציאות החלה על האדם הפשוט.
מאחר והאדם הפשוט כבול בידי עמיתיו הסובבים אותו ואילו הלוחם כבול אך לעצמו.
הדבר דומה להתגלמות האהבה בצורתה הפשוטה והנפלאה, כשקיימת אהבת אמת היא כל כך חזקה שהיא גורמת לגבר או לאישה האוחזים בה לצאת מגדרם בכדי להיות ביחד , יכול להיות שבתחילה זוהי רק הדלקות ראשונית , משיכה גופנית .
אך בסופו של דבר כאשר האהבה מתגשמת בכל הדרה ויופייה, היא הופכת לשליחות של חיים , ולמעשה אלו אנשים נדירים ביותר שבאמת מצליחים לאחוז במשמעות האמיתית של האהבה , בדומה ללוחם שמנצל כל רגע בחיים בכדי לכבוש את ייעודו וחי את חייו כאתגר.
אני מודה שכמורה עשיתי לעיתים את הבחירות הלא נכונות שעה שהאמנתי כי תלמידי ילכו בדרכי שלי , אך הדור הזה שאני מטפח כעת , הדור שמפוסל במגע ידי האישי , לא בקבוצה , לא בחוג, ולא מונע על ידי הסביבה המשפיעה על רגשותיו , דרך חייו , ובחירתו האישית.
יתפוס את תמציתה של השיטה , וילמד להכיר את הנינג'טסו ברבדים הכי גבוהים שניתן להכיר .
ולאלו המדריכים בשיטה להזכירכם תמיד.
הנינג'טסו קוגה ריאו , הוא הכל , הוא נמצא בכל , אינכם יכלים לנצח משהו שאינכם הופכים להיות חלק ממנו , לומדים את החסרונות והיתרונות שלו, ועד שלא תלמדו זאת על בשרכם ובנפשותיכם , תשתקף במראה דמות מזויפת אשר לעולם לא תהיה בקו אחד . עם המשמעות האמיתית של לוחם נינג'ה .
כל מי מכם שחשב איי פעם שאני מלמד אותו בשלט רחוק , או שאני שומר עליו בגחלת להצגתו בהיכל התהילה , שיתפכח מהר מין המחשבה ההזויה הזו .
כל אחד מכם הוא אדם לעצמו , כל אחד מכם רשאי לבחור את הדרך להצליח או להיכשל .
אבל ביום שאתם בוחרים לא להיות מה שחושלתם להיות ואתם חיים את חייכם בחיקוי תמידי של האדם הפשוט הנמצא בסביבתכם , באותו יום מצער של חולשה ..אתם כבר נכשלתם.
מסאטר דיויד חליוה