למה להירשם? שלום, התחבר לחשבון שלך  |  צור חשבון
שם משתמש    סיסמא    זכור אותי   
כתוב נושא חדש
קבוצה לנערים בהרצליה?דוד
שלום
אני מחפש קבוצה לילד בן 13 בהרצליה, ממה שהבנתי (וחבל) אין קבוצה של אקבן שם.
האם תוכלו להמליץ לי על קבוצה משיטה אחרת? הכיוון הוא לאומנות לחימה לא תחרותית, עם מסגרת נעימה ומורה מנוסה ואחראי.

תודה רבה
דוד
בעיהRocker
חיפשתי לך, גם באקבן(לטענתך, לא בדקתי) וגם בבוג'ינקאן אין קבוצות בהרצליה.
אבל יש את יוסי שריף בתל אביב, ליד הנמל. האימונים מעולים, עם הרבה דגש על נינג'יטסו, כלי נשק(אימוני חרב בשיטת קאטורי בסוף השיעור), הכנה גופנית טובה מאוד ואווירה טובה.
לגבי הגיל, עד כמה שאני זוכר כולם היו מעט מבוגרים, אבל זה לא ממש משנה, מאחר וגם ותיקים ומנוסים עוזרים למתחילים וצעירים ומביאים אותם לרמה שלהם, לכן גם העניין של הגיל לא משמעותי ממש פה.
הייתי ממליץ לך לפנות אליו ישירות, באמצעות דף הקשר בעמוד הראשי, למרות שיכול להיות שהוא יגיב פה להודעה.

והכי חשוב, בהצלחה.
מספר שאלות לגבי טוגקורהRocker
מאיפה ניתן ללמוד KAGE ITTO של טוגקורה, ובכלל את הלחימה בחרב בשיטה של הנינג'יטסו(לא שאני מזלזל בקאטורי חס וחלילה), בדגש על חרב 'קצרה' (SHINOBIGATANA או איך שקוראים לזה).

תודה רבה,
ROCKER.
לימוד טכניקות של טוגקורהYossi Sheriff
קגה נו איטו היא טכניקה לא מורכבת ביותר הנלמדת ברוב בתי הספר שיצאו מטקמצו ובינהם ג'יננקאן, בוג'ינקאן ואקבן.

השאלה היא מה אדם עושה עם אוסף טכניקות אקזוטיות? האם הן מסודרות לפי היררכיה, מבנה מתודי?

בקבוצותי אני מעדיף ללמד קודם כל בסיס חרב, בסיס הנבו ועל גבי בסיס זה ללמד מוטו דורי בדגש של טאי סבאקי.

בצרוף מקרים, זה מה שאנחנו עושים בשבועות הקרובים
שאלה לציון לגבי המשך הסמינר עם ואלרייובל ו
הסמינר הראשון שהיה עם ואלרי היה ענק, בעיני.
מאד הייתי שמח אילו היה לו המשך.
יש סיכוי לזה?
הצעה להימנון אקבןGmrbluee
http://www.youtube.com/watch?v=wc3f4xU_FfQ
אני יותר נהניתי מהסרטוןRocker
http://www.youtube.com/watch?v=m9nVENReGBY
סרטון מוקומנטרי נחמד. יום אחד, ברחובות תל אביב
ענק!מתי
בהחלט יותר מהנה
ריצות איכותKrakov m
אלהן!
אני רץ כבר כמה חודשיים על פי הטבלאות

איפה בטבלאות מופיע " ריצת איכות"

תודה
תגובהFinnegan
אחרי חודשיים אתה לא מגיע לשלב הזה. תראה בשבוע ה11 בטבלת מתקדמים:

http://www.akban.org/hebrew/fitness/running-medium.php

שוב, אם אתה רץ חודשיים אתה עוד לא שם. זכור שהטבלאות מיועדות לעבודה עם מדריך שיכול לתת לך תשובה יותר אישית ורלוונטית. זכור גם שאתה חייב לעבור בדיקה רפואית מקיפה אצל רופא לפני שימוש בטבלאות.

בהצלחה
זמני פתיחהKakashi21
שלום!! אני גר באזור צפון ורציתי לדעת איפה ומתי זמני פתיחה של נינג'יטסו בהדרכת נבות,באזור חדרה או פרדס חנה!
אימונים בפרדס חנהנבות תמרי
אהלן
האימונים נמצאים ברח' מלאכי בפרדס חנה, מול ביה"ס שילה ושרת, בימים א' ו-ד' בשעות 19:00-20:30 לקבוצת הבוגרים.בכל שאלה תרגיש חפשי להתקשר אליי ל-054-2686455 או שלח לי מייל (יש קישור בדף מדריך שלי- אומנויות לחימה פרדס חנה
נבות
שאלה ליוסיZax
הבנתי מקריאה בפורם שאקבן הוסיפו טכניקות על הנינגיצו של בוגיקאן כדי ליצור שיטה שלמה יותר שתיתן מענה לטווח רחב יותר של מצבים . רציתי לדעת האם גם הורדו טכניקות מהסיליבוס שמלמדים בבוגיקאן ואם כן איזה סוג ומדוע . תודה ויום נפלא
לפני 15 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
סבא שליYossi Sheriff
היה הולך איתי ברחוב וכל פעם שהיה רואה בורג או מסמר היה עוצר, מרים אותם מתבונן בהם היטב ומכניס אותם לכיס. בבית הוא היה מסדר אותם במגירה עצומה, בארון בו הייתה מכונת התפירה של סבתא.

"יוסל'ה" הוא אמר לי פעם, "אף פעם אי אפשר לדעת מתי נצטרך את זה". ואני שמעתי היטב.

סבא שלי היה פועל בניין.

אני לא זורק כלום.
לפני 14 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
אייקידוAvceres
שלום,בתוך גלישה בקרבות בין-אומנויות לחימה(judo vs boxing וכדו'),מצאתי כמה סרטונים יפים
ועוד דומים להשפלות האלה.
מה שהפתיע אותי הן ההפלות של האייקידו,שאף פעם לא ראיתי אותם.
עוד יותר הופתעתי,שאין באתר הפלות אייקידו,וגם אין הפלות כאלה בסוג הנינג'יטסו הזה (בוגינקאן אם הבנתי נכון).
למה אין את ההפלות של האייקידו בנינג'יטסו של הבוגינקאן?אם הבנתי נכון, מוסיפים לנינג'יטסו כאן כל מה ששווה להכניס,וזה לא מובן למה הנינג'יטסו לא הוסיף את הפלות האייקידו...
לפני 15 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
לא היה לי רעיון לכותרת...Finnegan
מה שברור שאין כאן אייקידו נגד ג'ודו או אייקידו נגד קראטה. אלה פשוט הדגמות של בריחי אייקידו. האוקה בשני הסרטונים גם מתאמנים באייקידו, זה לא סתם שהם יודעים להתגלגל ולעוף באוויר ככה. ברור שג'ודוקה ומתאמן בקראטה לא היו מגיבים ככה לבריחים.

שים לב גם שאלו בריחים ולא הפלות. אותם בריחים תוכל למצוא גם אצלנו באתר, רק שהאוקה אצלנו לא עף באוויר.

חוץ מזה אני לא רואה איפה ההשפלה. יש פה אחלה עבודה של האוקה בשני הסרטונים.
טוב,רואים שלא הבנתיAvceres
אני חשבתי שהג'ודוקא והמתאמן בקראטה פשוט מניחים לעצמם ליפול.
אבל לא כאן הנקודה.מה שהפתיע אותי הוא הרצף של התנועות.

בתרגילים רואים רצף תנועות מפתיע,שמחבר טכניקות שונות.למה את הרצפים אין?או את הנפילות לברכיים ואח"כ הפלה היריב?התנועות שלהם נראית יעילה בדיוק כמו התרגיל.
לא יודע למה התכוונתFinnegan
הוא פשוט מבצע קאטות אייקידו על היריב. רצפים כאלה תמצא גם אצלנו (יש גם טכניקות נשקים של אייקידו בויקי). אם לא היה מאוחר כל כך היה לי כוח לקשר לדף אייקידו בויקי, אבל בינתיים תלחץ על הכפתור הכתום המכוער שכתוב עליו "חיפוש" ותחפש שם אייקידו.
תוספות לנינגוטסואוריון בר כוכבא
אני קצת מבולבל. מה יש ומה חסר בנינג'וטסו של בוגינקאן שאקבן היו צריכים להוסיף לו כל כך הרבה דברים?

מה כל אומנות לחימה שאקבן שילבו בנינגוטסו נותנת?
לפני 20 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
ממש בקיצורRocker
אבל ממש בקיצור.
זה לא הנינג'יטסו של בוג'נקאן. בוג'ינקאן מרכז 9 ריואים(בתי ספר) לאומנויות לחימה שאוגדו תחת השם בוג'ינקאן. רוב הריואים מתייחסים לעבודה עם חרב או עבודות שונות שאינן פרקטיות היום בצורה מיטבית, לכן על מנת להתאמן ולייעל את הטכניקות ולהוסיף את הפן הקרבי המסורתי, מנסים לשלב בין המסורות של העבר למה שנלמד היום.
יותר מזה, אתה לא יכול, ולא ממש רוצה לשלב טכניקות של KOTO RYU או טוגקורה ריו בלחימה. למה? תסתכל לבד בסרטונים, אתה לא רוצה לשבור למישהו עצמות, לקרוע לו איברים פנימיים, לעשות לו סדק בצלעות, לתקוף לו את ארובות העיניים או "סתם להרוג אותו" כמו בכמה קאטות.
צורת הסתכלות נוספת: בבוג'ינקאן, כאמור, יש 9 בתי ספר, ולכן זה חתיכת סיפור עד שאתה מגיע לרמה שאתה מבין את הדגשים בכל בית ספר ומצליח ליישם אותם עם הבנה מלאה וזרימה(רק שנה-שנתיים לוקח עד שאתה מסתדר עם העמידות, עם התנועה הנכונה ומתחיל להבין מה אתה בכלל עושה). לכן, יש צורך גם בהקניית ערכים ויסודות שיוכלו להתבצע גם בטווח הקרוב יותר, כדוגמת החצי שנה-שנה, ולכן מלמדים איגרוף/קיקבוקס וקצת ג'יוג'יטסו ברזילאי, גם כדי לתבל וגם כדי להקנות ערכים שיהיו פרקטיים לימים האלה ולזמן הזה.

מקווה שעזרתי, וחשוב לי לציין שהתשובות נכתבו באופן חפוז וממהר לפני בדיקת דם, ושאני לא לוקח אחריות על הנאמר בשם אקבן, אלא זו רק דעתי(החפוזה).

בהצלחה.
מדוע הוסיפו באקבן טכניקות ? ואיך?Yossi Sheriff
בוג'ינקאן זה ארגון ענק ואי אפשר לדבר על מאפיינים כלליים בגלל שמדריכים מפרשים ומדגישים את מה שחשוב להם.

בוג'ינקאן של פעם, כשהתחלתי ללמוד בסוף שנות השבעים, היה דומה מאוד לאקבן. המורה שלי דאז, דורון נבון היה בעל דרגת דאן 4 בג'ודו ומומחה בקרב מגע ישראלי ושתי מיומנויות אלו באו לידי ביטוי בנינג'יטסו שהוא לימד. ביפן זה היה אפילו עוד יותר מגוון כאשר הצומי והשיהאנים התאמנו עם כפפות איגרוף, מגיני גוף וכלי נשק מרופדים ופשוט עשו כיף חיים באופן לא מאורגן.

כאשר התחלתי עם אקבן ארגנתי את האקלקטיות הזו תחת מבנה מתודי מונחה מטרה ( הפירמידה המתודית). המטרה שלי הייתי להכשיר לוחמים טובים ונראה לי שזה הצליח. אם תשקיע קצת בקריאת הטקסט העתיק הזה תראה איך המבנה המדויק משליך על כל דבר שאנו עושים באקבן, מהגיוון הטכני, ועד להכנה הגופנית.

אבל הפירמידה המתודית היא רק עזר בהדרכה. הכי חשוב זה מה רץ אצלך בדם. אקבן זה לא לעצלנים או פחדנים. זה משליך על הרבה פעילויות שלנו שאינן בולטות, כמו התכנסות במדבר ועוד.
אני עדיין לא מביןאוריון בר כוכבא
מה בדיוק הוספתם לבוגינקאן? מה קיצצתם?
תקנו אותי אם אני טועה, אבל הבנתי ש:
1)אין כל כך קרקע בבוגינקאן ולכן הוספתם גיוגיטסו ברזילאי.
2) ההפלות בג'ודו שונות מאוד מההפלות בנינגוטסו והחלטתם להוסיף גם אותם.
3) בנינגוטסו לא היו כל כך שיטות של קרב ממושך של אגרופים ובעיטות אלה שיטות לנצח את האויב באגרוף/בעיטה אחת ושיטות להתחמק מאגרופים ובעיטות ואז לנצל את הפרצה שנוצרה בשביל להביס את האויב בכל מיני דרכים, ולכן הוספתם אגרוף תאילנדי ואלמנטים של אגרוף.
4) שבנינגוטסו אין טכניקות של לחימה של חרב נגד חרב ומקל נגד מקל וכו' ברמה של קטורי שינטו ריו ו-ACT?
5) ששיטות התנועה באייקידו ובקפואירה הן יותר טובות, או לפחות מתאימות יותר לעידן המודרני?
6) שטכניקות הגנה עצמית של קרב מגע הן יותר פשוטות ומתאימות למתחילים מאלו של הנינגוטסו?
7) בבוגינקאן תרגילי כח הם לא חלק מהחימום כמו באקבן?

תסבירו לי בבקשה, תודה.
לפני 19 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
ממש בתימצותRocker
1)יש קרקע, והרבה. במיוחד בטאגאקי יושין ריו, ריו שנועד עבור שומרי ראש. אם תסתכל בחלק מהקאטות שם, תראה שאי אפשר לתרגל אותן בקרב זורם(רנדורי) מאחר והן נגמרות בשבירה או במצב מסוכן לבן הזוג. ג'יוג'יטסו ברזילאי מאפשר לנו לתרגל מבלי ללכת מכות על הקרקע ולסכן את היריב.
2)ההפלות בנינג'יטסו דומות מאוד(בחלקן) להפלות בג'ודו, פשוט עם תוספות אלימות, כמו בושי בצוואר, תלישת גרגרת(צופרי), שבירת ברך וכאלה.. לפני שאתה מתחיל עם דברים מסובכים, אתה צריך להכיר את הבסיס(ג'ודו).
3)הניצחון לא ממש מהיר וקצר ברוב הקאטות, ומאחורי כל קאטה מסתתר מסר לגבי תנועה או תכונה מסויימת של קרב שרוצים להעביר בקאטה. יש קאטות יותר ארוכות כמו רניו או סאקה נאגרה או כל מיני וארציות של קוקישינדן ריו שבהם זה ממש מסע עד שמורידים את היריב(הוסטצו לדוגמא).
4) בנינג'יטסו יש, והרבה. יש הרבה סוגי חרבות לכל ריו, בגדלים ובצורות שונות, שנועדו ללחימה בתוואי שטח מסויים או אחר, כנגד נשק זהה או אחר. הקאטות של קטורי הן 'רצף של סיומות בדרך כלל', כלומר כל תנועה חותכת ונועדה להרוג או לקטוע את היריב ובעזרתם יוצרים רצף של מכות והגנות. בנינג'יטסו הקאטות נוטות להיות קצרות יותר, כדי להעביר רעיון כזה או אחר(הקאטות המסובכות ביותר של טוגקורה בשינוביגאטה(להב קצר יותר) למעשה הרבה יותר פשוטות ללמידה מהקאטה הראשונה של קטורי, אבל מכילות מאחוריהן הרבה מידע ומסרים שלוקח זמן ללמוד).
5)ממש ממש לא. כל הTHAIENJUTSU נועד לתת לך אפשרות להלחם בכל מצב, בכל מקום שהוא, בכל תוואי שטח, על ידי לימוד הגוף תנועה נכונה קודם כל. לגבי קפואירה ואייקידו זה לא ככה.
6)נכון מאוד.
7)ממסמכים שקראתי וחיפשתי(כן, גם ההיסטוריה של הנינג'יטסו מעניינת אותי), הסתבר שהיו הרבה תרגילי גמישות וכוח פעם. היום חלק נכבד מהמורים לא מלמדים אותם, אבל בשביל לבצע קאטות של טוגקורה או פודו ריו, יש צורך בהרבה גמישות וכוח, לרבות תנועות כמו סלטות, גלגולים באוויר, קפיצות גבוהות וארוכות ואף הטלות התנגדות.

זה היה קצר ומתומצת, יכול להכיל הרבה שגיאות, לא קראתי מה שכתבתי ולכן תתייחס לזה כאל אבטיפוס של תשובה, כי אני מאחר לאימון, אבל רציתי להראות לך קווים מתארים של הנינג'יטסו שלנו.
עכשיו אני עוד יותר מבולבלאוריון בר כוכבא
אם כבר יש את כל זה בנינגיטסו המקורי, אז למה הוספתם לו כל כך הרבה? מה התוספות האלה נותנות?
רגע, נראה לי שהבנתיאוריון בר כוכבא
הטכניקות של הנינגוטסו מסוכנות מדי לשימוש ברנדורי, וע"פ התפיסה באקבן רנדורי זה דבר חשוב אז לכן אתם משתמשים בטכניקות הפחות קטלניות של אומנויות לחימה אחרות ברנדורי?
מה מסוכן ומה לא מסוכןYossi Sheriff
אופני הרים ללא קסדה זה מסוכן.
שלוש חברות בו זמנית זה מסוכן.
ללכת בצוות אלדברן זה מסוכן.

הטכניקות של הנינג'יטסו אינן מסוכנות יותר מקרואסון כל יום בבוקר.

הוספנו טכניקות מפני שהיו חסרות טכניקות, גם להדרכה וגם לביצוע.

אתה מבין, אוריון, הוספת הטכניקות לא נעצרה, אנחנו והדורות הבאים נמשיך להוסיף טכניקות. זה דרך חיים ידידי.

אם הנינג'יטסו היה רשת למזון מהיר אז התשובה לשאלה: "להגדיל?" הייתה: "כבר עכשיו גדול, אבל בטח, כן, להגדיל, למה לא?"
מסוכן...Captain-IL
גם ללכת ברחוב זה מסוכן,

תלוי איך אתה מסתכל על זה....
לפני 16 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
חנות בירושלים לקניית חליפת נינג'יטסוNadavmalul
אני מחפש חנות בירושלים לקניית חליפת אימונים..
למישהו יש הצעה?
חנות נעליים מקצועית בירושליםAvceres
שלום,אני מחפש חנות נעליים מקצועית בירושלים.
אני מחפש אחרי החנות הנ"ל בגלל שתי סיבות:
1)יש לי רגל בעייתית,ויש לי מדרסים כדי לטפל בבעיות.המעצבן הוא שהמדרסים מגביהים את העקב,ולכן אני צריך נעל של ריצת שטח(CROSS_COUNTER),אבל אני צריך גם שיהיה בנעל בולם זעזועים לעקב,כי יש לי אוסגוד שלאטר(בליטה בראש ה-tibia) שסובל כאבי רצח כשאני רץ עם נעליים עם עקב קשה. בשביל למצוא את כל זה צריך חנות מקצועית.
2)הסיבה המרגיזה יותר,היא שאפשר לחכות שעתיים בשביל לגלות שאין נעל מתאימה,ולצאת מבואס לגמרי (כל זה נאמר על חנות ממוצעת)
בקיצור,מי שמכיר חנות מקצועית בירושלים,שיגיד לי איפה היא נמצאת...
תודה. 
לפני 22 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
אין לי את הידע הדרוש ולכן לא התיימר..Rocker
אבל אני זוכר כשהלכתי לחנויות של נעלי ריצה מקצועיות, בדקו לי שבירה ועיקום של כף הרגל ולפי זה התאימו לי נעליים. אני יודע שבחנויות של SAUCONY ואסיקס בודקים את זה, ולכן אני מניח שחנויות שבהם מוכרים את החברות הללו בודקים את זה.
לגבי חנות ספציפית, אני זוכר במעורפל שראיתי חנות ספורט במרכז העיר בירושלים שפירסמה כל מיני נעלי ריצה של NEW BALANCE 'בריאות' לטיפול בבעיות וקימורים שונים ברגל. המיקום באזור המשביר למטה, לכיוון התחנות לכיוון המרכזית(אמור להיות בנק החייל, נראה לי גם חנות אופטיקה) וממול לזה החנות המדוברת.
מצטער אם בלבלתי ואני מקווה שלפחות קצת עזרתי :)
בהצלחה.
תגובהLior katz
אם אתה בן 21 ומעלה שווה לבדוק את הגישה המוצגת בספר הזה (קיים גם ספר שמיעה) :
http://www.amazon.com/Born-Run-Hidden-Superathletes-Greatest/dp/0307266303/ref=ntt_at_ep_dpi_1

אם יש לך אוסגוד שלאטר סביר להניח שאתה מתחת ל18 ואז עזוב את זה.

יש חנות מקצועית ולא של אחד המותגים בתל אביב.
http://www.pro-sport.co.il/
בהצלחה
לפני 21 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
נראה כמו אחלה ספרYossi Sheriff
כתבתי כאן מספר פעמים על הטרהומרה. תודה על הקישור
לפני 21 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
אליפות ישראל הפתוחה בהאבקות אבו דאבי 2010 חוזרתחיים גוזלי
אליפות ישראל הפתוחה בהאבקות אבו דאבי 2010 חוזרת

בתאריך 27 לפברואר

התחרות תיערך

ברחוב גבעת התחמושת 27

בית מפעל הפיס צמוד לתיכון קירית שרת חולון

הרשמה 100 שקל עד 20 לפברואר

לפרטים והרשמה צרו קשר

טלפון 0546-957795

adcc_israel@walla.com

לקהל פתיחת דלתות 09:00 בבוקר

לא לשכוח המנצח מקבל כרטיס כניסה וטיסה למוקדמות אליפות עולם כולל אירוח מלא

והשנה סופר פייט שמות בהמשך

ADCC ISRAEL – חוקים ותקנות
האליפות היא בסגנון של טורניר רק מי שמנצח עולה לשלב הבא.
חליפה ונעלי האבקות הינם בגדר המלצה.
אזור המשטח מתפרס על 9 X 9 מטרים (8X 8 ומטר של אזור בטיחות)
אם המתחרה יוצא מגבולות המשטח השופט יתחיל את הקרב ממרכז המשטח מאותה פוזיציה בה היו כאשר יצאו מהמשטח. אם המתחרים עמדו הם יתחילו שוב כאשר הם פונים אחד לשני.

טכניקות חוקיות
• כל החניקות מלבד שימוש בכף היד לחניקה.
• אסור להיעזר בחולצה ואסור להחזיק במכנסיים.
• מותר כל בריח יד, בריח כתף ובריח פרק כף יד.
• מותר כל בריח רגל ובריח קרסול.

טכניקות לא חוקיות
• פול נלסון וקרוספיקס.
• אסור להכות
• אסור לפגוע בעניים או בפה
• אסור למשוך את האוזניים
• אסור למשוך בשיער
• אסור להחזיק באצבעות בידיים או ברגליים
• אסור לדחוף עם האגודל
• אסור לשרוט או לצבוט
• אסור לבעוט
• אסור לנשוך
• אסור לגעת באזור המפשעה
• אסור לשים את הידיים, הברכיים או המרפקים על הפנים
• אסור לשים רכיבים שומניים על הגוף או על הבגדים.
• אסור לנעול את הצוואר
• אסור להטיח את היריב

שיטת הניקוד
2 נקודות מאונט - mount position
2 נקודות לברך על הבטן - Knee on stomach
2 נקודות סוויפ לא נקי ( סיום בגארד או חצי גארד) - Sweeps (ends Guard or Half Guard)
2 נקודות לטייק דאון לא נקי (סיום בגארד או חצי גארד) - Takedown (ends Guard or Half
3 נקודות לקיחת הגב עם שתי הוקים - Back mount with hooks
3 נקודות לשבירת הגארד - Passing the guard
4 נקודות סוויפ נקי (מסתיים בשבירת הגארד) - Clean Sweep (ends passed the guard)
4 נקודות טייק דאון נקי (מסתיים בשבירת הגארד) - Clean Takedown (ends passed guard

• כל פוזיציה צריכה להיות יציבה במשך 3 שניות או יותר על מנת לקבל את הניקוד.
• במידה ומחליפים בין פוזיציות, יתקבל ניקוד רק לפוזיציות שנשמרו במשך 3 שניות או יותר.

עונשים
• כאשר מתחרה באופן עצמאי קופץ לגארד או עובר מעמידה לפוזיציה של לא עמידה ונשאר למטה ל-3 שניות או יותר הוא ייענש בהפחתה של נקודות.
• כאשר מתחרה מתרחק ממגע ומתחיל לסגת לאחור ואינו יוזם מגע מחדש הוא ייענש בהפחתה של נקודות.
• מתחרה פסיבי יקבל הזהרה פעמיים ולאחר מכן ייענש בהפחתה של נקודות. השופט יזהיר מתחרה פסיבי בעזרת המילים "הזהרה פסיביות".

כיצד אפשר לנצח
המנצח ייקבע על פי הפרמטרים הבאים:
• אם מתחרה אחד נכנע או נכנע על ידי תפיחה על הרגל, היד או באופן מילולי.
• אם השופט מרגיש כי אחד המתחרים אינו יכול להגן על עצמו או מרגיש כי חייו בסכנה השופט יכריז על המנצח.
• אם המתחרה יפר את החוקים פעמיים הוא ייפסל על ידי השופט.

ניצחון על ידי
• הכנעה
• נקודות
• והחלטת השופט

מדרגי המשקל לגברים
• - 65.9kg
• - 76.9 Kg
• - 87.9 Kg
• - 98.9 Kg
• + 99 Kg
• מדרג מגוון (אבסולוט)

מדרגי המשקל לנשים
• -55kg
• +55kg

מגבלות זמנים
• כל הקרבות ההסמכה = אורכם 6 דקות, ה-3 דקות הראשונות ללא ניקוד.
• הקרב הסופי = 10 דקות, ה-5 דקות הראשונות ללא ניקוד חיובי אלא רק ניקוד שלילי.
• במידה של שוויון יש 3/5 דקות.

• התחרות מגיל 16 ומעלה.
• כל מתחרה חייב להיות מבוטח ע"י המאמן/המועדון שלו בפוליסת ביטוח נגד תאונות אישיות שכוללת תחרויות בכל רחבי הארץ.
• מאמנים יש לדאוג להצטייד במידת הצורך בצילום ת"ז של החניך מתחת לגיל 18 וחתימת ההורים שמאשרים לילד להתחרות בלי זה לא יהיה אפשר להתחרות.
• דמי הרשמה והשתתפות: 100 ₪.
• מאמנים/בעלי מועדונים + עוזר 1 כניסה ללא תשלום (במידה והעוזר הוא גם מתחרה חובה דמי השתתפות).
• שקילה למי שחותך משקל יש יום לפני התחרות בין 14:00-16:00,וביום התחרות מי 08:00-09:00 בבוקר.
• הרשמה מסתיימת בתאריך ב20 לפברואר שבוע לפני מי שלא ירשם לא יוכל להתחרות.

לפני 26 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
תגובהחיים גוזלי
לפני 25 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
סופר פייט באבו דאבי ישראלחיים גוזלי
סופר פייט באבו דאבי

רועי נאמן VS ג'ף גלובר (אלוף עולם בג'יו ג'יטסו)

אחת מאגדות הג'יו ג'טסו מגיע לישראל

קצת על ג'ף גלובר
Jeff Glover

Nickname: Jeffrey
Born in 1983
Home: California – USA
Style: Brazilian Jiu-Jitsu
Team: Paragon Jiu-Jitsu
Division: under 65.9 Kg
This 145 pound black belt is a product of Ricardo “Franjinha” Miller. Now a days Jeff Glover is a teacher in a huge gym called Paragon Jiu-Jitsu, with four training centers in California. He was recently quoted in Gracie Mag to have “the most respected guard in the United States

Record

ADCC 2009 3rd place
CBJJ No Gi World Champion Black Belt
2x Pan American Champion
World Grappling Games Pro Winner
Grappler’s Quest Multiple Time Champion
2005 ADCC Alternate Match Winner
7 times Grapplers Quest Champion
2 times IGJJF Champion
ממליץ בחום ללכתYossi Sheriff
ארגון של ארוע כמו ADCC הוא גם מסובך מאוד וגם מעולה בשבילנו.

אקבן הוא אקדמיה לאומנויות לחימה מסורתיות. הרקע הרחב של אומנויות הלחימה שאנו מתמחים בהן אינו צריך להפריע לנו לבדוק את היכולת שלנו ולשפר אותה.

עבודת קרקע טובה היא חלק בלתי נפרד מהאימונים באקבן, בכל הקבוצות לשמחתי, ולכן טוב לראות קרבות ולהתעדכן.

בשנה שעברה שלחנו שלושה מתחרים שעשו קרבות יפים אבל לא הגיעו למקומות הראשונים. השנה פציעות ותקופת הבחינות מנועים מאיתנו להשתתף אבל לא מונעים מאיתנו לצפות.

כבוד לגוזלי, תלמידו של מי שאימן אותנו - רנזו גרייסי - כבוד על כך שהוא מצליח, זו השנה השניה, לארגן ארוע מקצועי ומכובד.
באיזה קצב לרוץ?אוריון בר כוכבא
באיזה קצב לרוץ? אני יודע שאתם אומרים שצריך לרוץ לאט, אבל זה בשביל לפתח סיבולת לפי מה שהבנתי. לא שאני לא רוצה לפתח סיבולת, אבל כרגע יותר חשוב לי לרזות, אז באיזה קצב לרוץ וכמה זמן לרוץ?
זו שאלה פשוטהעופר מ.
תפחית מעט באוכל
ותעלה לאט את זמן הריצה
גם הריצה עצמה -לאט.
גם לאכול מעט ולאט.

וכך
לאט לאט תרד במשקל.

כמו שנאמר
"ההולך לאט מרחיק לכת"

לגבי חלק השני -כמה?
יש טבלאות וגם על זה נאמר
"השביל חכם מההולך בו".

זה לא אומר שחיבים ללכת בדיוק
אבל כן באותו כיוון.

הוסטסוRocker
היי,
לגבי הוסטסו - ניסיתי להסתכל ולהבין את הקטע בסרטון http://www.youtube.com/watch?v=J-scLx_xZGo&feature=player_embedded ובלינק באתר http://www.akban.org/wiki/index.php/Hosetsu אבל משהו לא מסתדר לי. בסרטון זה נראה כאילו בחלק שבו הוא אמור להכנס למוסו דורי(גושה דורי) הוא מבצע חניקה עם יד נגדית(או שזה סימון לאורה שטו?).
אם אני מבצע את זה לפי מה שכתוב באתר, אני צריך לעשות בלימה כמו בג'ומונג'י עם יד ימין קדימה? ואם ימין על המרפק, אז זה אורה גושה דורי(עם יד נגדית) או גושה דורי רגיל(תוך כדי התקדמות עם הרגל בשביל לנסות לסגור מרחק?)
אני מפספס פה משהו? איך הקאטה אמורה להתבצע?

הקאטה עשתה לי כאב ראש.
לפני 28 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
תגובה מהירהYossi Sheriff
יש הבדל בין הגירסה של ג'יננקאן לגירסה של בוג'ין קאן. זה ממש כתוב שם
לפני 27 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
לא ממש עוזרRocker
כתוב מחד על הגירסה של בוג'ינקאן ובאופן אירוני מאידך יש את הקטע של ג'ינאנקאן. זה לא ממש עוזר להבנה של הקאטה, כשהתנועות החשובות(לפחות בשבילי, על מנת בכלל להבין מה קורה שם) משתנות בין הגרסאות. לכן שאלתי לגבי איזורים ספצייפים בתוך הקאטה כדי להבין מה לעשות.
אל תתרגשFinnegan
זה קורה לי כל הזמן, אני פותח קורנפלקס ומוצא בפנים פתיתי תירס.

כפי שאתה רואה, אתה מהמעטים שכותבים כרגע בויקי. אין כרגע מספיק זמן לענות על כל שאלה של משתמשים לגבי הטכניקות באתר, במיוחד שאלות ספציפיות, ולכן אם יש לך שאלה כדאי לך לשים אותה ב Talk Page של הטכניקה. ככה בעתיד מישהו יוכל לבוא ולתת הסבר.
למזלי אין עוד צורך באשכולRocker
הבנתי את התנועה וצורת הכניסה לגושה דורי באמצעות ניסוי ותהייה, וזה הסתדר לי. כשלא הולך עם הראש הולך עם הרגליים(ניסוי ותהייה).

תודה רבה,

ROCKER.

נ.ב: אם יש משהו שאני יכול תרום בו, כמו כתיבת הסברים לחלק מהטכניקות בוויקי, זה כבר צעד שלי קדימה.
האם אתם נינג'ות גם ב Gmail?Azentner
http://www.google.com/mail/help/tips.html
מגן אזנייםIdano
שלום, קוראים לי עידן. מתאמן כבר כמה שנים טובות אצל ציון ברחובות (ולפני זה אצל ליאור בבאר שבע).
לאחרונה היה לי שטף דם באוזן שגרר אחריו ניקוז. הייתי רוצה להתחיל להתאמן עם מגן אזניים.
האם מישהו יכול להמליץ לי על מגן טוב, ואולי גם יודע היכן ניתן להשיג אותו?
תודה מראש,
עידן
לפני 41 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
ניסיון לקישורYossi Sheriff
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss?url=search-alias%3Dsporting&field-keywords=Cliff+Keen+Tornado+Wrestling+Headgear&x=0&y=0
לפני 40 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
תודה רבהIdano
לפני 33 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
אקבן משגבאוריון בר כוכבא
שמעתי שיש קבוצה של אקבן במשגב עם.
שמעתי נכון? אפשר פרטים? (באיזה ימים, איזה שעות, מה המחיר)
לפני 38 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
לא משנה בעצםאוריון בר כוכבא
בדקתי וגיליתי כרגע שזה בגוש משגב, לא בקיבוץ משגב עם. לא משנה...
אימונים במשגב עםOdeddosh
היי אוריון
אני ממשגב עם, ומקים פה קבוצה לאומנויות לחימה.
אם אתה מעוניין צור קשר
054-3978824
עודד
לפני 35 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
ביטול אימון יום חמישי בתל אביב - 7.1.2010Yossi Sheriff
בגלל ארוע של הוותיקים מתבטל האימון בדוג'ו תל אביב בקבוצה של יוסי שריף.
לפני 37 ימים :: נעול :: קישור קבוע לנושא
הדגמה מדהימה של וויצ'י ריו ביפןNatans81
שלום לכולם,

הנה קישור להדגמה באמת מדהימה של וויצ'י ריו שהתקיימה באוקינאווה יפן,

בהדגמה ניתן לראות שבירות, קאטות, קרבות, כפי שתראו מיד מעבר ליכולת הגנה עצמית אשר מקנה אומנות הוויצ'י ריו

היא מכילה אספקטים רבים אחרים בינהם, שיפור הבריאות וחיזוק הגוף אריכות ימים, ומתאימה כפי שתראו, גם לילדים מגיל רך

ועד לגילאי הזהב.

משתתפים מאסטר קיוהיידי שינג'ו ראש הסגנון בעולם

וקומץ מתלמידיו בינהם המורה שלי שי חי ראש השיטה בישראל,

ולי היה הכבוד הענק להשתתף בהדגמה זו ואפילו לעשות קרב מול אלוף אוקינאווה

שאת זה תוכלו לראות כבר בסרטון.

http://www.youtube.com/watch?v=WCliek3Oqy4

ממליץ בחום לצפות עד הסוף,

אשמח לשמוע תגובות והערות, תהנו.
לפני 43 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
תוכל להסביר איך מתנהלים הקרבות?דודי אוחיון
האם זה קרב תחרותי? מהם החוקים והאיסורים, על מה מקבלים ניקוד?
ואם הקרבות הם לא תחרותיים, על מה אתם שמים דגש בקרב?
תודה
לפני 42 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
ציטוט מהמורה שלי שי חיNatans81
ההדגמה שצפית בה כללה חלק ממרכיבי השיטה, בינהם גם קרב ספורטיבי, בו צפית, בקרב ספורטיבי אין טעם להוציא טכניקות מתוך הקאטות כי הן אינן חוקיות בקרבות מסוג זה מי שמהיר יותר ובעל תזמון טוב יותר ינצח ואין ערך לחישול, כוח,וכו',הצלחה בתחום זה דורשת התמקדות,אימון רב, ורצון מהספורטאי להצליח, ספורטאי טוב כזה בהחלט יכול לנהל קרב לדעתי ברחוב בצורה מספקת כאשר הוא נתלה על יכולת תזוזה טובה מהירות ותזמון. רוב אלופי אוקינאווה מאז שנות השמונים יצאו מהמכון של שינג'ו והבחור שמנהל קרב שם עם נתן לוי, תלמידי, הוא אלוף אוקינאווה הנוכחי וכמו כולם בהדגמה, תלמיד של שינג'ו סנסאיי. קרבות ספורט נלמדים במכון שלנו כחלק נפרד בשיעורים נפרדים וקבוצות נפרדות כשהשיעורים מתנהלים שונה קצת, עובדים על קאטות ובסיס, ואז עוברים למרבית השיעור לקרבות, מהירות וכו'
באימון המסורתי שנלמד אצלנו לעומת זאת עובדים אחרת, עובדים עם שליטה, ומוציאים טכניקות מתוך הקאטות, אין הבדל בין קאטה לבין קרב גם עקרונית וגם צורנית, הכל הולך לכל מקום כל עוד עובדים עם שליטה בכדי לשמור על היריב, בנוסף מתרגלים גם קרבות ספורט (פויינט פייט) בשביל הערך המוסף שלהם, של מהירות תזמון וספורטיביות.
אם תוכל לפרט...Lucas
מה החוקים בקרב הספורטיבי? מותר לתת מכות לפנים? או סימונים? האם יש ניקוד - ואם כן עבור איזה פעולה מקבלים ניקוד גבוה יותר? האם מותרות הטלות? בריחים? חניקות? האם יורדים לרצפה - קמים ומתחילים מחדש?
לפני 37 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
בן 48 רוצה להתחיל להתאמןKobiR
בכושר ומשקל טוב, בד"כ רוכב אופניים 3 פעמים בשבוע ושוחה חתירה 3 פעמים בשבוע, רוצה להתחיל להתאמן. אלא שאחרי עיון באתר אני מבין שאני חייייייב לעבור בדיקה במאמץ. איפה עושים את זה? במסגרת הקופה? רופא משפחה? רופא ספורט? תודה.
איפה עושים בדיקת מאמץ?Yossi Sheriff
אפשר לעשות בדיקה מקיפה בויניגייט, כולל VO2MAX.

בדיקה רגילה ומספקת למאמץ אפשר לבצע דרך קופת חולים.
פתיחת סניף אקבןItzikre
שלום,
יש לי חבר שסיפר לי שמתכננים לפתוח עוד סניפ/ים בארץ.
אתם מתכננים לפתוח בכפר סבא?
עוד קבוצות אקבןYossi Sheriff
בגלל זמן ההכשרה הארוך משתחררים מעט מאוד מדריכים להדרכה.
אני לא רואה בטווח הקרוב מדריך לאזור כ"ס.

הקבוצה הקרובה ביותר השנה היא קבוצת רמת השרון.
אליפטיקלDaniel95s
יש לי אליפטיקל בבית וקצת שכחתי ממנו, כדאי לי לחזור להתאמן בו? זה משפר טוב את הסיבולת לב ריאה? כמה פעמים בשבוע אתם חושבים שכדאי לי להתאמן בו?
ועוד שאלה, יש לי בעיה די מעצבנת שכשאני מרים את הרגל לברכייה אז כשהיא יורדת כשהיא בזווית של 90 מעלות יש לי קליק כזה באזור המפשעה העליונה בשני הצדדים(תלוי איזו רגל אני מרים), אם אני עושה את התנועה בצורה איטית זה כואב, הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי שזה בגלל שיש חיכוך בין הגידים או משהו כזה ושאני יכול להמשיך לעסוק באומנויות לחימה ובכל ספורט שהוא... הוא אמר שאולי זה יעבור ואולי לא... יש לי את זה כבר בערך 4 חודשים... וחשבתי שאם אני ישפר את הגמישות באזור הזה זה יעבור לי, מה דעתכם? כשאני עושה את התרגיל ישיבת פרפר ומוריד את הראש אז אחרי זה הקליק חלש יותר אבל לפעמים זה נחלש גם אחרי אימון רגיל אז אני לא בטוח שזה קשור...
בוקןעומר לויטין
לא ראיתי בפורום אם שאלו את זה כבר אבל רציתי לדעת היכן מומלץ לקנות בוקן וטנטו(נראה לי שכך קוראים לזה).
לפני 84 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
איפה קונים בוקן וטנטו?Yossi Sheriff
או בדו קרב, מאיכות ככה. או באינטרנט, או כאן, עוד מעט
כמה אפשרויותאוריון בר כוכבא
יש כמה חנויות בארץ שמוכרות כלי נשק לאימון מאיכות ממש אבל ממש נמוכה.
בחו"ל אפשר לקנות נשקיםפ הרבה יותר איכותיים בכמעט אותו המחיר. אפשר גם להזמין מחו"ל, אבל זה יוצא ככה פי שתיים יותר יקר.
אם אתה בכל זאת מעוניין לקנות ציוד מחו"ל, ניתן להזמין ציוד מהאתר של טוזאנדו (מאוד איכותי) או דרך הבחור הזה: kairyu.katana@gmail.com
לפני 83 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
יש גם את bokkenshop.comכרובי
שמתמחים בנשק יפני מסורתי מעץ (בוקן, ג'ו, בו). בקרוב אזמין מהם כנראה בוקן בסגנון איואמה.
הציוד של tozando באמת איכותי מאד, והמשלוח מהיר, אבל צריך לקחת בחשבון, שזול- זה לא.
בוקן וטנטוRocker
בוקן אתה יכול לקנות של קולדסטיל בכ150 כולל היבוא לארץ(הוא לא נחשב כנשק למיטב ידיעתי, לכן לא תצטרך לשלם עליו מיסים כלשהם או להתרוצץ בשביל אישורים). הבוקנים של קולדסטיל הם נורא חזקים ועמידים, הרבה מעבר למה שבטח יצא לך להתאמן איתו(תחפש ביקורות על COLDSTEEL BOKKEN, גם ביוטיוב יש סרטונים).
בקשר לטנטו, מאחר וזהו כלי נשק קצר שלא נוטה להתנגש בכלי נשק אחרים(מלבד לאנבו עד כמה שידוע לי), הוא נשבר לעיתים ממש נדירות, ועם הרבה מאמץ ורצון מקדים. לכן, הייתי ממליץ לך לקנות טנטו פשוט מעץ, שכן אין שום צורך בטנטו יקר מעץ משובח כזה או אחר.
לא ציינת בהודעה אם אתה מעוניין בטנטו מעץ לאימונים או בסכין עצמו(זה כבר נושא אחר לגמרי), אבל בכל אופן, אני מאמין שההודעה הזו עולה בקנה אחד עם ההודעות הקודמות.

*דו קרב ואחוות לוחמים במלחה נסגרו כמדומני לפני מספר שנים, החברה היחידה שאני יודע שמתעסקת עם ציוד לאומנויות לחימה זאת בשגל(ועוד חנות אינטרנטית שקונה מהם ומוכרת במחיר מופרז...).

בהצלחה.
למען האמת, אין היום בארץ שום חנותכרובי
רצינית לציוד לאומנויות לחימה. בחנויות שכן מתעסקות קצת עם התחום, הציוד הוא בינוני למדי. מזל שיש אינטרנט :-)
תודהעומר לויטין
תודה רבה על העזרה
לפני 82 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
בנוגע לנושא של ציוד אומנויות לחימהSportsfreak82
לפני שתרים ידיים, כדאי לך להציץ בבש-גל.
יש להם ציוד, ביגוד לאומנויות לחימה.
איזה כיף כשהברך כואבתאורי מ
אחרי כמה שבועות בטבלת ריצה השלישית http://www.akban.org/hebrew/fitness/running-advanced.php, אחת הברכיים הכריזה שהיא לא מוכנה יותר, וצריך לנוח.
אז לקחתי שבוע מנוחה(בערך), ובשביל לחזור בעדינות(בכל זאת ברך, שמעתי שהחלקי חילוף בשוק הם ברובם מסין) עברתי לשבוע האחרון של הטבלה השניה.
וואו.
פרטלק של 7 דקות .
45 דקות ריצה *בלי* משקל על הגב.

זהו.
רק רציתי לשתף אתכם.
נתראה בחצי מרתון עוד שנה.

נ.ב.
איך, איך לעזאזל רצים לאט? שניה אני מאבד ריכוז ושוב אני טס קדימה.
ריצה לעומק.עופר מ.
בהתחלה- מתוך זיכרון עמום
אני זוכר את הטבלאות תלויות להן בארון
ואני בודק כל פעם את השלב הבא ורושם.

לאחר מיכן עזבתי,
בחורף הפחתתי בקיץ הגברתי ,
לפעמים התעקשתי
ולפעמים ויתרתי
ככה עברו עוד כמה שנים.

גם כיום אני רושם בתוך טבלה
מה אני עושה כל יום ויום.
אבל חוץ מהרגל אין בזה כלום.

אני מקפיד "להקשיב ולהיות קשוב לגוף"
לא ללחוץ יותר מידי על הנפש
לתת לאישה ולילדות את הזמן שלהן
גם אם זה בה על החשבון.

לרוץ מהר זה עם הרגליים
אני חושב שאני רץ ביכלל לעומק.

יפהYossi Sheriff
חזרתי מאוקינאווה - סרטון הדגמה עם המורה שליNatans81
חברה מה נשמע?
למי שלא מכיר אותי אני נתן לוי מתאמן בפנגיינון קונג פו ו וויצ'י ריו קאטה אצל סנסאיי שי חי
לפני 4 ימים נחתתי בארץ אחרי שהייה של 3 חודשים ביפן לצורך אימונים
נסעתי לשם בערך 20 יום אחרי המורה שלי ונשארתי איתו 3 חודשים הוא נשאר שם בשביל ללמוד עוד ולהבחן לדאן 3
היה שם מאוד קשה היינו קמים מוקדם בבוקר ונוסעים לבית ספר בו מאסטר שינג'ו היה מלמד בבקרים,
היינו מתאמנים שם עם החברה והמורה שלי שי התבקש להיות עוזר שלו דבר שנחשב כבוד גדול
היינו מגיעים הביתה אחר הצהריים נחים שעתיים בערך ויוצאים לדרך למכון באופניים 10 קילומטר הלוך ו10 קילומטר חזור
האימון בערב נמשך בערך 3 שעות לפעמים יותר, האימון כלל חימום, קאטה סאן צ'ין לרוב עם מבחן (כלומר מכניסים לך מכות בזמן הקאטה) עבודה קשה על טכניקה בסיסית, חזרה על כל הקאטות, חישולים, קרבות וכו'
לי אישית היה מאוד קשה אני רגיל להיות חופשי ואפילו שגם בארץ אני מתאמן כל יום זה לא בכמויות כאלו ולפחות יש לך בית וחברים לחזור אליהם, שם לא הרגשתי בבית וגרתי עם המורה שלי ולמרות שהוא בנאדם מדהים ואני מרגיש בנוח לדבר איתו וכו'
לגור עם המורה שלך זה לא תמיד נעים בעיקר כשאתה לא רגיל להיות כל כך מסודר
אבל כמובן לא הכל חושך וגם נהנתי הרבה והמורה שלי הראה לי הרבה ולימד אותי הרבה לא רק בטכניקה
למדתי הרבה מהמסאטר וזו בהחלט חוויה שאני שמח שעברתי את כולה בלי להשבר זה מבחן מבחינתי ואני שמח שעברתי אותו
למורה שלי עשו שם הרבה כבוד אבל גם אותו ניסו לשבור הרבה תלמידים בכירים של המכון עם בקרבות או בחישולים
היו עושים איתו סבב כל התלמידים הבכירים של המכון, עושים איתו קרבות באותו היום וגם חישולים
כשאני לא עומד עם אחד מהם, הוא עשה עם כולם אחד אחרי השני היו לו שם קרבות עם אלופי עולם,
הקרבות היו שווים לרוב ופשוט היה מדהים ליראות את הרמה הגבוהה,
אני התקשיתי לעבוד עם החברה במכון בעיקר כשעשיתי קרבות עם מבוגרים ממני,
לעומת זאת היו שם חברה בגילי שמאוד נהנתי לעבוד איתם והקרבות היו צמודים
ואפילו יצא לי לעשות קרב מול אלוף אוקינאווה והעולם בהדגמה שאספר שנערכה כמה ימים לפני שעזבתי
הקרב היה מאוד קצר כי הוא היה בשביל ההדגמה אבל הספקתי לקבל קצת מכות.

בימים האחרונים לפני שעזבתי הופענו אני והמורה שלי בכמה הדגמות עם מספר צופים די גדול,
יצא שהופענו מול בערך 1000 איש בסה''כ.
הנה הקישורים לסרטון

http://www.youtube.com/watch?v=Lfwd7AxO7ok

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=3466431

אשמח לשמוע תגובות והערות, נפרסם עוד סרטונים מאוקינאווה בקרוב.
נתן.

לפני 46 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
מוזיקהOffer
מוזיקת הרוק כסאח שיש בתחילת הסרט די מעיקה לדעתי, אהבתי יותר את שאר הסרט, בלי המוזיקה.. עיניין של טעם כנראה..
לפני 45 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
3 חודשים?Finnegan
אני מה זה מאוכזב ממך נתן, 3 חודשים ביפן וזה הסרט שיש לך להראות לנו? איפה היפניות?

הצילום נוראי בכוונה?
לפני 44 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
רוצה לראות עוד סרטון?Natans81

http://www.youtube.com/watch?v=WCliek3Oqy4

אני אפתח עוד נושא.
כל הכבודYossi Sheriff
טכניקה נקיה
לפני 44 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
מי יודע איפה אפשר להשיג ציוד אומנויות לחימה בארץ?Moses
מי יכול להגיד לי איפה הכי מומלץ לקנות את כל הבגדים וציוד אומנויות לחימה?...
מצטרף לאותה שאלה ואף מוסיף אחת משליRocker
איפה עדיף לקנות חליפות בארץ? לפני כמה שנים קניתי בדו קרב חליפה עבה ואיכותית במאתיים ומשהו שקל, אני לא מוצא כאלו יותר וכל מה שיש זה בגדי קראטה דקים. אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות חליפות איכותיות אשמח לשמוע.

אני אנסה לעזור לך עם האתרים הבאים
bashgal.co.il
ichiban.co.il

ואלו כל האתרים שאני מודה אליהם.

בהצלחה וערב טוב.
1 + 1 בחדר מזרונים, מלאי מוגבלFinnegan
רוויים בזעה מראש

טוב להודות לאתרי אינטרנט...
אימונים ללא שק איגרוףRocker
היי,
רציתי לדעת איך לפתח את התנועה והמכות(מלבד הקאטות שעושים באימונים) לצורה כזאת שאני אדע שהן אפקטיביות ויוצאות מכל הגוף, לא רק מהידיים.
אני זוכר שלפני כמה שנים המדריך הזכיר משהו שבקוטו ריו ופודו ריו היו מתאמנים 'בטבע' על שקים מלאים בקש או אפילו במקרים קיצוניים על עצים בשביל לחזק את האגרוף ואת המכה. רציתי לדעת אם זה נכון להתאמן בשלב זה על עצים, ובאיזה עצימות צריך להכות בשביל לפתח תנועה נכונה עם כל הגוף(כדי לא להוציא ג'אב עם צעד קדימה, אלא צעד צקי נכון) ובשביל לפתח הרגשה נכונה לגבי המרחק.
אם מישהו יוכל לפרט על אימונים ללא שק איגרוף ואלטרנטיבות אחרות זה מאוד יועיל לי(ואני בטוח שיכול לעזור להרבה אחרים).

תודה רבה,
ROCKER.
לפני 47 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
איך מחזקים את עוצמת המכה?Yossi Sheriff
יש מעט תנועות שניתן לעשות על עץ. כדי להתאמן ולהכות על עץ צריך לדעת אילו תנועות אפשר לעשות על עץ צריך לדבר עם המדריך שלך.

ככלל ניתן להתאמן על מספר בעיטות ועל שטו ואורה שטו. המכות חייבות, אומר שנית, חייבות להיות חלשות. אחרת אפשר במפר אימונים להרוס לתמיד את כף היד.

לכן אני מעדיף שתלמידים ותלמידים צעירים במיוחד, יתאמנו על שק איגרוף. גם האימון על שק איגרוף מחייב תיקון ומעקב של מדריך מוסמך.

בכל אימון על שק איגרוף יש לחבוש תחבושות איגרוף ועליהן ככפות איגרוף או כפפות שק. זה לא כיף להרוס את כף היד. ממש לא.

המשךRocker
בהנחה שהעץ אינו מחוספס, אפשרי לעבוד על פודוקאן בצורה מדורגת(לא חזק מדי, כדי לשפר את התנועה)? המכות עצמן צריכות לצאת מעמידות מוצא(איצ'י וכאלה) או מעמידה טבעית (שיזן)?
מאחר והתקרה בבית לא מספיק חזקה בשביל להתאמן לתלות שק בצורה יציבה, אני מחפש אלטרנטיבות, והאימונים על עץ נשמעים די מתאימים למקרה, אבל אני מתייעץ כדי לא לעשות טעויות שבמקום לעזור רק יזיקו לי.

תודה רבה על התגובה וערב טוב.
אימון מכות על משטח קשהYossi Sheriff
אין להתאמן על אגרוף, פודו קן, על עץ. אפילו אם קליפת העץ חלקה. נקודה. עזוב אותך מכל מיני אגדות של שאולין. לא היה להם את קופ"ח מכבי אז.
תודה על התגובהRocker
טוב, תודה רבה על התגובה יוסי.
ראיתי במקרה גם בסרטים של אטסומי שהוא הדריך את התלמידים שלו איך להתאמן בטבע, לרוב על עצים. הוא הדגיש את חשיבות כל הגוף כאגרוף, ולקראת סוף ההדגמה הוא הסביר איך משתמשים בראש בלי להשתמש בראש(אזהרה: משחק מילים), ואפילו כדי להוכיח שזה אמיתי הוא צילם את אחד השיאנים מדמם כתוצאה מכך.
אני אולי הרפתקן, אבל מאחר ואני לא חבר במכבי אני אסוג אחורה מהרעיון, כי בא לי להמשיך להתאמן לעוד עשור לפחות.
MakiwaraOffer
הי,
חבר שלי, שלמד קארטה, קנה Makiwara, שזה בערך לוח עץ שמודבקת אליו כרית קשה (כך זה נראה לי אז לפחות.. ראיתי את זה די מזמן). הסבר יותר טוב בויקיפדיה..אבל עקרונית, תולים את זה על קיר, ומכים עם אגרופים.

המכשיר הזה טוב? מומלץ לחיזוק אגרופים?
לפני 45 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
לחץ על המרפקיםAvceres
התחלתי לפני כמה זמן אחרי הפסקה ארוכה לחזור לתרגילים,וזה לוחץ על הרצועות של המרפקים...
ניסיתי 2 סוגי מתיחות:
1)מרפק למעלה,יד מושכת לכיוון היד המושכת/אחורה
2)מרפק צמוד לגוף גב כף היד נמצא לכיוון קדימה ויד שנייה מהדקת את
המרפק לגוף ולכיוון היד המהדקת.
שניהם לא מורגשים במיוחד והעזרה בהתאם-מה לעשות?
אני יודע שאין תחליף למדריך,רק שמדריך זה מישהו שאני פוגש רק בשיעורים, ואני נוטה לשכוח אז,והוא לא יכול לתת לי על המקום מאמר על זה באינטרנט...
לפני 50 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
?Yossi Sheriff
אם תקרא שוב את מה שכתבת אולי תראה שאין אפשרות טובה להבין על מה אתה מדבר.

האתר שלנו מתקדם אבל קית עדיין לא בנה ממשק שיאפשר אבחון מפרקים והתוויית תרגילי גמישות.

אין תחליף למדריך ידידי
צודקAvceres
לא הייתי מובן-חטאתי עוויתי פשעתי.
עכשיו אני מקווה שאני אהיה יותר מובן:
בצד החיצוני של המרפק (הצד שלא מתקפל) נוצר לחץ לא נוח.
שמתי לב שהלחץ מורגש כשאני מפעיל את השריר האחורי(/חיצוני) של עצם הזרוע(- השריר שלא מתחבר לזיז החרטום) והמרפק מכופף בזווית 90 מעלות.יש לחץ לא נוח משני הכיוונים(מכיוון השריר ומכיוון השריר האחורי של שני העצמות) על הרצועות (או סחוס או גיד או מה שנמצא שם) שנמצאות מאחורי המרפק.
כל מה שכתבתי מאוד מסורבל,כי אני לא מומחה בשמות,ובויקיפדיה לא מצאתי את השמות,ונכון,תמיד טוב מדריך ידידותי (ויש לי שלושה),אבל כשקיבלתי הרצאה על הCPM כי הסבירו לי על סיבת הכאב בברך ושכחתי כמעט הכל,החלטתי לקבל עזרה באינטרנט. תודה,ואם אני לא מובן,אני אחפש דרך אחרת להסביר את עצמי.תודה
לפני 49 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
שני הבהרותAvceres
א.כתבתי CPM במקום CMP , עמכם הסליחה
ב. בקשר למתיחות-אני אחפש תמונות כסברים אני עלוב
שני הבהרותAvceres
א.כתבתי CPM במקום CMP , עמכם הסליחה
ב. בקשר למתיחות-אני אחפש תמונות בהסברים אני עלוב
אהלןYossi Sheriff
בכבוד רב. אני מתנצל, זה עושה רושם של בעיה שצריכה הערכה ובדיקה פיזית ולא ייעוץ בפורום.
ככלל, אל תעשה דברים שכואבים לך. כאב הוא מנגנון הגנה לא רע.

דבר עם המדריך שלך או שלח לי מייל (בתחתית דף הפרטים שלי) ואפנה אותך לפיזיותרפיסט לפי קופ"ח שלך.
הזוי ביותר מקלחת קרח לאחר אימון ?Befighter
אני לא מבין למה טיטו אורטיז שם קרח במקלחת לאחר אימון ראיתי שגם ברוס לסנר עושה את זה

הנה הסירטון

http://www.titoortiz.com/tito-ortiz-videos/video-number-31/Day%201%20Training%20Recovery

למה הוא עושה את זה למה זה טוב ?
הסיבה האמיתיתRed camel
זה לא בשביל להתאושש מהאימון
זה בגלל שהוא צריך להתאושש מג'נה ג'יימסון, היא שחקה אותו.

חוץ מזה, טיטו מסביר בעצמו למה הוא עושה את זה בערך ב2:15 בוידאו
ריצה בשיפועShaish
שלום
אני בן 39 התחלתי לרוץ לפני מספר חודשים

אני רץ 3 פעמים בשבוע כאשר פעמיים מהם בהליכון
רציתי לשאול מה יותר בריא? לרוץ עם דופק מסויים במהירות גבוהה
או במהירות קצת יותר נמוכה אך עם שיפוע של 1.5 (או אפילו יותר) מעלות.
כמו כן מה משפר יותר את הכושר

שאלה שניה
היום אני מבצע עליות מתח לפי טבלת אימוני כוח 5 סטים של 8
האם אפשר לבצע זאת כל יום או שיש סיכון לפציעות
תודה רבה מראש
לפני 51 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
תשובותYossi Sheriff
אם אתה בן 39 אני מקווה שאתה לאחר בדיקת מאמץ ואישור רופא.
שאלות כאלו טוב להן שיענו במסגרת של הדרכה צמודה ולא בפורום. יש יותר מדי משתנים ולכן התשובות שאכתוב בקצרה הן תשובות כלליות ולאו דווקא מתאימות לכל אחד.

ניכר שלא קראת את הדף הקצרצר על " כמה מהר צריך לרוץ?" - רוץ כך שתוכל לדבר בריצה. אין חשיבות למדרון אם אתה מתמיד לרוץ באותו השיפוע כל הזמן.

עליות מתח ניתן לבצע כל יום אבל עדיף שיהיו לפחות שני ימי מנוחה. ימי המנוחה יכולים להיות רצופים או מדורגים. כלל זה של אימוני כוח כל יום מחוץ לשני ימי מנוחה תופש לכל תרגילי הכוח.

בהצלחה
לרוץ בבוקרDaniel95s
אני קם כל בוקר ב6:30, אחרי רבע שעה שאני קם זה בסדר לעשות ריצה? אם זה כן בסדר אז לאכול משהו קטן לפני הריצה או לרוץ על בטן ריקה? וראיתי באיזה אתר שצריך לרות יום כן יום לא, וזה בניגוד לטבלה שלכם, מה אתם ממליצים לי לעשות?
לפני 53 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
לרוץ בבוקרעופר מ.

בסדר גמור לרוץ בבוקר מוקדם רק תזכור לתת לו להתחמם בריצה איטית
כמו מכונית לא מאיצים ישר ל120.

האם לאכול או לא בבוקר- זה מאוד תלוי כמה אתה רץ, מה אכלת בערב לפני .
שאם אתה רץ עד 45 דקות קפה בהחלט יספיק לאחר מיכן ניתן לאכול חלבון ביצה זה פיתרון מהיר ונגיש.

לגבי הטבלאות - אם אתה רץ חדש תצמד לטבלאות, אם אתה רץ כבר כמה שנים ומכיר את עצמך זה סיפור אחר.

להקשיב ולהיות קשוב.

תודה יש לי עוד שאלה על לרוץ בגשםDaniel95s
יש לי קטע כזה שאני ממש אוהב גשם, וזה אומר שאני גם ממש אוהב לרוץ בגשם, אבל אמא שלי אומרת שאני יחלה בדלקת ראות בגלל זה ולקח לי זמן לשכנע אותה להרשות לי לרות בגשם... אני באמת יכול להיות חולה בגלל זה או שהיא סתם דואגת?
ועוד משהו קטן, קפיצה על חבל יכול לשמש כחימום לאימון כוח?
לא נראה לי שיש תשובה ברורהFinnegan
כמובן שאתה יכול לקבל דלקת ריאות משהות ארוכה בגשם בלי להחליף בגדים, פשוט תשים לב.
לפני 52 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
לרוץ בגשםעופר מ.
קישוראחד התענוגות הגדולים זו ריצה טובה בגשם,
זה יכולה להיות גם אומללות גדולה במקרה שמכונית עוברת קרוב לידך...

במקרה שאתה גר באזור ההרים ומאוד קר אתה יכול לחלות דווקא מהרוח
ולא מהגשם ולכן רצוי מאוד מעיל רוח.

כדאי גם לשמור על האוזניים בעזרת מגן אוזניים או כובע גרב
כדאי מאוד לא להוריד את המעיל רוח והכובע גם כשחם בריצה.
אם קר מאוד רצוי טייץ או גטקעס מתחת למכנס הקצר.

חשוב מאוד במיוחד בלילה החורפי כשהראות פחות טובה מחזירי אור.

לגבי רקפיצה בחבל- מדובר בפעילות שדורשת סרגל מאמצים מדורג מאוד
אישית לא הצלחתי להתמיד בקפיצה מה שכן אימון חימום אירובי מסוג זה
הוא די אנטנסיבי ואולי כדאי לחשוב על ריצה קלה של מספר דקות.

הליכה וריצהSaya
כדי להגיע לאימונים אני צריך לעבור מרחק של 5-6 ק"מ. בד"כ אני עושה את זה בהליכה מהירה (יוצא משהו של 50-60 דקות), ומשתדל לעבור יותר בשטח מאשר על בטון. אני (כמו כולם) רוצה לחסוך סבל מיותר מהברכיים שלי, במיוחד כשאני עושה את הדרך הזו 4-5 פעמים בשבוע, ולא תמיד יכול לעבור בשטח בגלל גשם וכו'.
האם ההליכה הזו היא תחליף לריצה? האם כדאי לי להתחיל לרוץ חלק מהדרך בהתאם לטבלת הריצה? או אולי בכלל להוסיף את הריצה לפי הטבלה במועד אחר?
לפני 70 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
הליכה וריצה - תשובותYossi Sheriff
הליכה היא מצויינת. הליכה אינה תחליף לריצה.
בהחלט אפשר להתחיל לרוץ חלק מהדרך לפי טבלת הריצה. שים לב, היבדק אצל רופא ועבוד תחת בקרה של מאמן מוסמך או פיזיותרפיסט.
נעליים ושטחTsion
מעבר לבדיקה אצל רופא ושיחה עם המדריך עליך לוודא שאת הולך או רץ עם נעליים מתאימות לכך, אם אתה נושא משקל כלשהו שהתיק מותאם להליכה ממושכת, ובדיקה של השטח בו אתה הולך.
מעבר לכך ניתן בכל פעם לרוץ חלקים קטנים של המרחק שאתה עובר ועם הזמן אולי תצליח לרוץ את כל המרחק.
לא צריך למהר תזכור בסוף הריצה לאימון יש אימון, תשמור אנרגיה בשבילו ותדאג שלא לגרום נזקים לגופך בדרך.

לציון כהןSagigeva
זה שגיא התאמנתי אצלך עד לפני שנה
מה נשמע? מה חדש באימון?רציתי להגיד לך שהאימון שינה לי את החיים זה נתן לי ידע ומשמעת.
עברתי לפנימיה צבאית מבואות ים במכמורת,אני יבוא לאימון בחופש חנוכה או באיזשהו יום.
חזרתי להתאמן לפני חודש,לבד.
יש לי ידע שרק עכשיו שמדדתי אותו עם אנשים אחרים הבנתי מהו,התגעגעתי לכולם באימון,נלחמתי עם מקום שלישי בארץ בגודו לגילי וניצחתי,נלחמתי עם זוכה מדליות בארץ באיגרוף תאילנדי בארץ וגם ניצחתי אמרתי להם שנינג'יטסו הכי טוב אני משכנע את כל הפנימיה ואני מוכיח.
אני מספר כל הזמן על האימון 12 ועל כל המקרים שהיו וכמה זה טוב.אפילו באים אלי ילדים לבקש ללמוד.אני מלמד ילדים ואני יודע שאם היית רואה אותי היית אומר לי שזה לא כדאי והכל אבל זה עובד אני עובד בדרך שלך.
וזוכר את הבן הדם ההוא jabcross שרשם על האימונים שלו,זה אני ,אני יודע שידעת שזה אני אני זוכר ששאלת באימון ולא עניתי ניהתי אדום.באמת ההית מתאמן ככה השקעתי את החיים שלי בזה ולא סיפרתי לאף אחת מהאימון וגם לא לך,רק לדניאל והוא היה אומר לי שזה לא טוב ,ובלי לדעת נתת לי חיזוקים שאמרת שאני משתפר מהר ונתת לי להיבחן לצהובה אחרי קצת זמן,וגם שהיה מבחן לחגורות כחולות נתת לי להילחם עם אחת מהאלה שנבחנו...
כל החיים שלי זה היה האימון זאת הייתה שנה שלמה שהייתי קם מתאמן חצי שעה אוכל רץ, בית ספר ואז שוב אימון והייתי עושה הכל. עדיין הכל נשאר בי,אני עדיין מצליח כמעט שפגט ובועט high בגובה של 2 מטר ויותר.
בבצפר החדש שלי יש נבחרות אומניות לחימה ואיגרופים ודברים כאלה,זה חלק חשוב בבית ספר זה מה שאחנו עושים כל היום מרביצים הולכים ליים ולבית ספר.
אתה מאמין שאנשים מבקשים שאני יאמן אותם?
קראו לי ליהיות בנבחרת הבית ספרית בmma אמרתי שלא שאני מתאמן לבד עכשיו ולא בא לאימונים,לא רוצה לעשות תחרויות אני אוהב את הדרך של אקבן רחובות (שלך)המסורתית.אני מתגעגע לקבל מכות ושאתה קורא לי להדגמות .אני לא רוצה שום אימון חוץ מאצלך אני מעדיף להתאמן לבד ואני ימשיך להתאמן לבד.יש לי את הידע.אני יודע להשתחרר ברוב הנעילות שקיימות,אני יודע לנצל כוח של יריב,בן אדם שהוא המפקד שלי גיא זאבי היה מקום 3 באירופה בטיקוואנדו..
רציתי להעשיר את הרגלים אז ביקשתי שהוא יראה לי דברים,הוא אומר שאני צריך להתחרות ושיש לי פוטנציאל גדול,הוא אומר שאם אני ילך להתאמן בחזרה אני יתן כבוד לישראל,תספר לי מה חדש באימון ואיך התקדמתם איזה חגורה דניאל?והאם קיבלת את הדאן הרביעי שלך ? מתגעגע שגיא גבע

לפני 66 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
שלום ג'ב קרוס, כאן סבתא, זוכר אותי?Finnegan
לשמחתי יש לנו ניווט בפורום אז מהר מאוד מצאתי את הפוסטים הראשונים שלך. לפי מה שכתוב שם התאמנת שנה שנתיים ואתה כרגע בן 15 וחצי. זה מעולה שיש לך אנרגיה ורצון כרגע להתאמן לבד, אבל יש סיבה לקבוצות, והיא שזה קשה סלש בלתי אפשרי להתאמן לבד להרבה זמן.

אני יודע כי זה גם קרה לי, פעם הייתי בחו"ל בלי קבוצה תקופה ארוכה ובהתחלה התאמנתי לבד והיה טוב. אבל אחרי כמה זמן זה כמו לאכול כל יום חומוס, פשוט חסר משהו. אולי זה כי אם אתה לא מספיק מבין אז אתה לא יודע אם אתה מתקדם, או שאתה פשוט לא יכול לבדוק את עצמך על מישהו אחר. אולי אתה לא כזה אבל בדרך כלל מגיעה תקופה של רחמים "מוקדם וקר לי ואני רק רוצה את הקפה שלי" או "מחר אני אשלים" או הכי גרוע "שבוע הבא אני אקפיד". בדיוק ראיתי איזה מקום בו יוסי כתב על זה באתר, ועכשיו אני לא יודע איפה זה. באסה.

בכל זאת אתה מתאר מצב שהוא לא בדויק לבד. העיקר שתבין שאין שום יתרון באימון ללא קבוצה וללא מדריך, במיוחד שיש לך עוד הרבה ללמוד. זה כמו לעשות שיעורי בית בלי בית ספר ובלי מורה.
שגיא...Yossi Sheriff
קבל כבוד.
אם אין ברירה אז מתאמנים לבד. אבל עדיף להתאמן בקבוצה
הברירה היאSagigeva
להתאמן בmma|איגרוף תאילנדי שפרשתי מהנינגיטסו הלכתי לאיגרוף תאילנדי... חיזקתי את כל הגוף אבל ראיתי שהתנועה שאני רגיל אליה של הנינגיטסו מתחילה לדעוך,הפסקתי...
אני לא רוצה שהיא תהרס אני אולי יבקש חוג של משהו יותר מסורתי נראה...
תודה
לפני 65 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
הי סבתאSagigeva
אני לא ממציא תרגילים אני חוזר על תרגילים
על החימום על תרגילים בסיסים מחזק ומשפץ את הגוף,עד שאני אמצא משהו טוב כמו דוגו רחובות
הכי טובTsion
הכי טוב חפש באתר את הטלפון שלי תתקשר נדבר ונראה מה אפשר לעשות הלאה.
לציוןSagigeva
קיבלת את הדאן הרבייעי?
מה המשמעות של "הדאן הרביעי"?Finnegan
זה כמו החוש השישי? אפשר לקנות את זה מבשגל?
לפני 52 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
מקומקום לנעל?Rocker
די להיות טיפש, בחייאת. אתה סתם מציף ויוצר פרובוקציות מיותרות באתר,פינג'ן, נהיית טפיל עלוב, והגיע הזמן שאיזה מנהל פה ימגר אותך או לפחות ימנע ממך את האפשרות להגיב פה, אולי ככה ניתן יהיה לנהל דיון פורה מבלי להתקל בתגובות ילדותיות וטיפשיות הבאות ממקום של חוסר ידע וניסיון מועט.
לגבי ה'דאן הרביעי', שאתה מנסה להציג בצורה די טיפשית ואינפנטילית כמיותר וחסר ערך, זוהי סך הכל דרגה, כזאת שמוכיחה שהגעת למצב מסויים שבו יש לך ידע מספיק ויכולת מספיק גבוהה כדי להתקדם. כמדומני, יוסי באחד האימונים שלו הזכיר שהוא מתכנן להוסיף מספר דאנים, כך שתלמידים ברמה גבוהה יוכלו להבחן על כל הקאטות של קוקישינדן ובתי ספר אחרים על מנת להגיע אליהם.
כחלק מתהליך המודרניזציה שבו כל מנהל בכיר יוכל לשלוף חרב בהפסקת הצהריים, לפרוס לחם עם טנטו, ולהתלות באילנות גבוהים עם השאקו, חשוב מאוד שידע לבצע קימון, או לפחות סתם לתת מכות. בשביל זה צריך דרגה חדשה.
לא אמרתי שום דבר על הערך של דרגותFinnegan
אבל בינתיים אין שום הגדרה נורמלית לדאן 4. עד שיהיה לזה ממש סילבוס, אני לא רואה צורך לדבר על זה.

חוץ מזה זה נורא מעציב שאין לך מושג מאיפה לקוח השם של היוזר שלי.
אייקוןמתי
האייקון של האתר השתנה או שאני סובל ממנת יתר של סופגניות?
זו הקדמה לסמל החדש?

לפני 56 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
נראה שכןChor
או שהוודקה בסופגנייה התחילה להשפיעה או שהאייקון באמת השתנה
נראה שכןYossi Sheriff
כן, יום אחד הוא פשוט השתנהFinnegan
אגב השם של הסמל החדש הוא Two birds one cut, וזה גם הקונספט שיוביל את צוות הצילום בהפקת סרטי הפרומו של הסמל.

צוות הצילום, מרכז הבקרה והנהלת ההפקה בחסות אדוויל.
משהופומר
רציתי לכתוב משהו
אלא שבזמן הקצר העומד לרשותי
יש עדיפות לריצה
אז בפעם אחרת
קשירה של sayaNick-Name
מישהוא יכול להסביר לי איך קושרים סאיה לחגורה ?
יש איזה קשירה מיוחדת ?

אם יש סרטון או תמונות להסבר אני אשמח.

תודה
לפני 62 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
שאל את המדריך שלךYossi Sheriff
הוא אמור לדעת. הסרטון על הסאיה מיועד לצילום בעוד שלושה חודשים. יש תור...
לפני 61 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
הייNick-Name
תודה על ההתייחסות המהירה :)

אני אשאל
לפני 60 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
מופע אומנויות לחימהTsion

יום ראשון ה 13 בדצמבר שעה 18:00 עד 19:30
ברחוב השריון 30, נס ציונה.
במופע: קמ"י, קפוארה, טאקוונדו, ג'וג'יטסו, ג'ודו ונינג'יטסו שסוגר את המופע.

כולם מוזמנים.
בהצלחהYossi Sheriff
שווה לצלם. נדבר
איך מתבצעת ההפלה בUJAKURocker
כמו שכתוב בכותרת, איך מתבצעת ההפלה בסוף UJAKU? והאם כשאני נכנס לכיוון היריב לצדו השני אני צריך להרים את היד כדי לשמור על הפנים?
לפני 77 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
אם אתה מתכוון לאונג'קו נו קאטה - Unjaku - אזYossi Sheriff
ההטלה היא אוצ'ימטה הנעשית על ידי תפישת בית השחי ולחיצה בנקודת תורפה.
הנה קישור ל Unjaku באנגלית, באנציקלופדיה.
לפני 76 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
לא, התכוונתי לUJAKU מגיוקו ריוRocker
הקאטה הזאת http://www.akban.org/wiki/index.php/U_jaku, למרות שהיא לא באתר.
ההטלה באוג'קו - UJAKUYossi Sheriff
אוג'קו לא נמצאת, כך אני חושב בויקי שלנו. זו לא ממש הטלה - עוברים מתחת ליד אחרי תפיסה שלה ומבצעים מעין אומוטה גיאקו של אייקידו.
המידע כולו מצביקה.
נצלם ונעלה לאתר בהקדם.
לפני 75 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
UJAKU אחרי החסותFinnegan
ביפוגי - חברה לפתרונות תוכן בארץ ובעולם.

חדש! - שירות בלעדי למשתמשים בפורום
לפני 74 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
מי אמר שאין מטריות לסמוראים ?Gust
מטריות סמוראים

במילה אחת - מגניב (למרות שזה נשמע זקן).
לפני 75 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
שדה בוקר?Snir
בוקר!
יש אקבנאוטים באזור שדה בוקר??
יהיו בקרובYossi Sheriff
יש התכנסות שנתית במדבר
נהדר!Snir
נחמד, אבל חשבתי יותר על מישהו להתאמן איתו על בסיס קבוע.....
משגבפומר
שמח לספר כי קבוצת אקב"ן משגב צלחה את מירוץ משגב.
5 K, עליה מטורפת, מקלות קצרים, כרזה אחת גדולה, ענן גשם מלווה צמוד ומזכיר מדי פעם את נוכחותו בטפטוף משכנע. לאט לאט, ממשיכים ומתאמנים.

דן (ינואר 1998; ירושלים)
לפני 77 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
על קפיצה עם דילגיתDaniel95s
קודם כל, האם קפיצה על חבל הוא תרגיל טוב בשביל סיבולת לב ריאה?
והאם להתאמן יחף או אם נעליים כשאני קופץ על הרצפה בבית?
מנסיוני האישיRed camel
זה תרגיל מצוין כל עוד אתה שומר את הדופק שלך בטווח הרצוי (זה אתה מחליט).
תשתדל לקפוץ כמה שיותר ולא להפסיק בכל פעם שהחבל נתקע לך ברגליים.

אם קשה לך אתה יכול לעשות סטים. לקפוץ 5 דקות ולעשות הפסקה של דקה וחוזר חלילה.

כדאי להתאמן עם נעליים. זה גם יותר נוח וגם זה לא כיף לקבל את החבל באצבעות של הרגליים
כמה בעיותאוריון בר כוכבא
טוב, יש לי כמה בעיות ואני לא בטוח למי לפנות, אולי אתם תוכלו לעזור לי.
א. יש לי בעיה של קליקים. כמה פעמים ביום, כל יום כבר יותר משנה יש לי כל הזמן קליקים במפרקים, בברכיים, באצבעות הרגליים ולפעמים גם בכתפיים ובאצבעות הידיים. שאלתי את רופא המשפחה שלי בזמנו מה זה יכול להיות והוא אמר שהוא לא מאמין שזה משהו רציני ושאני צעיר מדי לבעיות פרקים, ובנוסף לכך הקליקים דווקא מרגישים טוב אז התעלמתי מזה, אבל זה מתחיל להשאיג אותי עכשיו. מה זה יכול להיות? האם זה יפריע לי להתאמן?
ב. בעיה רצינית של גזים. אני ממש פצצת גז מהלכת. אחרי כל ארוחה כמעט מתחילים גלים של גזים (ולפעמים יש לי גזים אפילו שאני לא אוכל כלום). ניסיתי כדורים נגד גזים אבל הם לא עובדים (ניסיתי לקחת מינון של כמה כדורים, זה לא עזר בכלל), ניסיתי להוריד מאכלים מהתפריט שלי בשביל לגלות מה גורם לגזים אבל לא מצאתי.
מה זה יכול להיות? איךף אפשר לפתור את זה?
ג.במהלך השנה ומשהו האחרונות המשקל שלי השתנה הרבה. היו לו עליות וירידות, בשיא הנמוך שלו הוא היה 63 ק"ג, ועכשיו אני בשיא הגבוה שלי של 76 ק"ג- ואני נראה אותו הדבר. גם כשהורדתי כמות גדולה של משקל אף אחד לא ידע על זה עד שאמרתי לו, וגם ניסיתי למדוד את הבטן ויצא אותו הדבר רק בהבדל קטן. הביצועים הספורטיביים שלי השתנו עם השינויים במשקל, אבל לא במידות משמעותיות מספיק שיעידו שהשינוי במשקל הוא בגלל מסת השריר. האם זה אומר שתמיד תהיה לי בטן בולטת ורכה כמו עכשיו או שיש תקווה? אמא שלי טוענת שהבטן הבולטת זה בגלל אחוזי מים גבוהים בגוף, אבל זה נשמע לי כמו שטויות במיץ...
ד.אין לי מושג איך מרכיבים תפריט טוב שמתאים להרזיה ולחיזוק שרירים. קראתי הרבה על זה, אבל זה רק בלבל אותי יותר. אני חושב ללכת לדיאטן שבמכון הכושר סמוך לביתי, אבל אין לי מושג עד כמה הוא טוב. מה אתם אומרים?
בעיות ופתרונןYossi Sheriff
א. קליקים באצבעות - אל תדאג, אבל אל תגזים עם זה. זה כנראה לא מעיד על פתולוגיה.

ב. הגזים נובעים ממשהו שאתה אוכל. בדרך כלל בארץ האשם הן קטניות למינהן: פול, שעועית, חומוס, אפונה, עדשים. יתכן שהמקור הוא אוכל אחר. לאחר התייעצות רבת היקף הוחלט שבינתיים בשבילך, עדיף לבלות הרבה באוויר הצח.

ג. ריבועים בבטן הם פונקציה של אחוזי שומן. בדרך כלל מעל 13-15 אחוזי שומן לא רואים את הריבועים בבטן. אין כל קשר למים.

מה משדאיג כאן הן העליות והירידות הגדולות במשקל - תקבע תור עם דיאטנית קלינית בקופת החולים שלך!

ד. אומר שנית: "קבע תור בקופת החולים עם דיאטן או דיאטנית קלינית".
תרגיל הגב / שאלה ליוסי שריףSimon.a
שלום רב
בתרגיל הקשתת הגב, האם צריך להרים רק את חלק הגוף העליון או גם את הרגליים ?
תודה, שמעון
לפני 85 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
תרגיל הקשתת הגבYossi Sheriff
אהלן שמעון,
אפשר להרים גם את הרגליים, מהברכיים ומעלה, הרמה קטנה. אבל בדרך כלל בגלל שיווי משקל של הגוף, מרימים את החזה בלבד.
לפני 85 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
נשימות בריצהיאיר
מהי השיטה הטובה ביותר לנשימות בזמן ריצה והאם זה משתנה בעת ריצה מהירה יותר?(יש איזה משהו עם 2 מהירות אחת בינונית או משהו כזה)
כרגע אני נושם דרך הפה אמרו לי שזה לא בסדר אבל יש לי בעיה באף ואני לא מצליח לקבל מספיק חמצן מנשימה דרך האף מה לעשות?
לפני 88 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
טבעיRed camel
הגוף יודע לבד איך לנשום, אל תפריע לו
לפני 87 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
ולחשוב שכל זה התנהל מול הדוג'ו שלנו...כרובי
לפני 91 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
מסמך תיעודי מרגשRed camel
תנו לי שניה לנגב את הדמעות לפני שאני מגיב בוידאו משלי
לפני 90 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
אכילה לאחר אימוןאוריון בר כוכבא
הדעוה הרווחת בקרב מפתחי גוף היא שצריך לאכול חלבון אחרי האימון? עד כמה זה נכון?
האם זה עוזר רק לעיצוב וניפוח או שזה באמת עוזר לחיזוק יכולות גופניות?
לפני 94 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
תגובהRocker
בזמן פעילות גופנית הגוף שלנו שורף הרבה קלוריות, ולכן בסוף הפעילות יש צורך להחזיר את הסוכרים שנשרפו במהלך הפעילות עצמה(גליקוגן לדוגמא) ועוד מינרלים נוספים. לעיתים, שתיית מים איננה מספיק שכן אין היא מחזירה את כל המינרלים הנחוצים לגוף בכמות הרצוייה, ונוצר מצב שבו יחס המומסים(המינרלים) נמוך יותר ממה שצריך להיות. לשם כך שיקום המינרלים יש צורך בשתיית משקה 'מאזן'(איזוטוני), כדי להחזיר את המינרלים, הסוכרים ושאר הדברים שאבדו לגוף. המשקה יכול להיות מורכז מפרוקטוז("סוכר ענבים") או מיני תמציות רבות הנמצאות בחנויות טבע/ספורט.
בעניין החלבון: הגוף שלנו משתמש בחלבונים, אשר אבני הבניין שלהם הן חומצות אמינו. חלק מן החלבונים הגוף לא יכול להפיק לבד, ועל כן יש צורך לצרוך אותם במזונות כאלה ואחרים.
במהלך הפעילות הגופנית נוצר מצב שבו יש הרס ונזק לשריר ובכדי לשקם אותו יש לצרוך חלבונים, שאותם הגוף מפרק לחומצות אמיניות ומשתמש בהן לצרכיו(לאחר פעילות גופנית - לשיקום השריר ובניית מסה).

אני מקווה שעזרתי, אם כי אל תיקח אותי ב100%, שכן עלולות להיות טעויות וקטונתי מלהבין את עניין התזונה במלואה(לא ממש מעניין אותי), לכן עצה של אחרים פה בפורום עשוייה להועיל ולהוסיף.
אצטרף לשאלתך - במידה והשתמשתי במשקאות איזוטוניים, אשר כיביכול אמורים לאזן את הגוף, ואכלתי חלבונים, ככה שהשריר יכול להשתקם, אני אוכל לעשות פעילות גופנית אינטנסיבית במועד מאוחר יותר במהלך היום?(לדוגמא אחרי אימון ריצה של 7-8 קילומטרים בבוקר ואז לעשות אימון נוסף באחר הצהריים).

תודה,
ROCKER.
שניכם תנוחו, תאכלו, לבריאות, שבת שלוםFinnegan
יש חוק אחד לגבי אוכל: אל תאכל את מה שסבתא שלך לא הייתה רואה כאוכל.
הפינג'ן רתח, תן לו להתקרר קצתRocker
ובנתיים, תקרא את זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3709533,00.html
במקרה חבר שלח לי את זה ואני בטוח שזה יכול לעזור לך קצת.
לפני 93 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
צר לי אבל אתה לא מרתיח אותיFinnegan
איך הכתבה קשורה לעמדה שלך? לא הצעת לפני רגע לשתות משקה סוכר?
מספיק לבזבז כסף על שטויותRed camel
אין צורך לא במשקאות איזוטונים ולא באבקות חלבון (לפחות לא בשביל חובבנים)

אחרי אימון תאכל ארוחה טובה.
כשאני אומר טובה אני לא מתכוון לכמות אוכל שתספיק למשפחה עם 6 נפשות.
אני מתכוון לארוחה עם פחמימות וחלבונים, תשתה מים, תאכל קצת ירקות ונגמר הסיפור.

לא צריך כל מיני תוספות מזון שהמטרה העיקרית שלהם זה לגרום לך לבזבז כסף.
חלבונים, קריאטין, סוכר ואני לא יודע מה זה דברים שאתה מקבל בכמויות מספיקות ממזון רגיל.

כשתתאמן שש שעות ביום, שבעה ימים בשבוע אז תקבל תשובה אחרת
ואם בכל זאת...Red camel
אתה מתעקש לבזבז את הכסף שלך על שטויות אני יכול להמליץ לך על חבל קפיצה (דלגית) שסופר את כמות הקפיצות שלך, נעליי נייק שאומרות לך מה המרחק שרצת, מכנסיי ריצה מיוחדים שמנדפים זיעה בצורה מיוחדת שרק המדענים של אדידס מבינים מה ההבדל ממכנסיים רגילים, ובובת מין מתנפחת
סדנא נוספת של ולריTsion

לאחר הסדנא הראשונה שהייתה מוצלחת מאד תתקיים עוד אחת בשבוע הבא במוצאי שבת ה 14.11.09 בשעה 20:00 באולם בנס ציונה.
תלמידים מכל הקבוצות מוזמנים.
052-2994345
תגובהיובלו
יופי.
יש מצב לדחות את שעת ההתחלה בחצי שעה - שעה, לטובת המשכיבים התל-אביביים?
לגבי השעהTsion

לא ניתן להזיז את השעה מאחר והאימון יסתיים מאוחר מדי. שמונה זו שעה מצויינת כי עד שנגמר האימון ויורד האדרנלין שלו נהיה 11 בלילה זמן טוב לישון כשכולם למחרת עובדים.
שכיבות שמיכה וריצהDaniel95s
קודם כל, יש לי את המכשיר הזה לשכיבות שמיכה http://www.21.tv/p-35993/GYM_FORM_ULTIMATE_PUSH
כדאי לי להתאמן איתו? וזה בסדר אם אני יעשה שכיבות שמיכה רגילות בלי איגרופים? כי אין לי מיזרונים שאפשר לעשות עליהם את זה... וראיתי אצלכם שלא יורדים עד הסוף, אם אני עושה בלי אגרופים אז לרדת או לא עד הסוף? ואם יש יום למשל שאני לא יכול לעשות ריצה, אז יש איזה תחליף ביתי שאני יכול להשתמש בו בשביל לשמור על הסיבולת ריאה או לשפר אותה כמו קפיצה על חבל? וזה בסדר אם אני יעשה את החימום שלכם כל יום? זה לא יזיק לי?
לפני 102 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
המכשיר הנל לשכיבות סמיכה עושה רושם מזיק!Yossi Sheriff
ה"מכשיר" הוא זוג ידיות לשכיבות סמיכה שנראות סקסיות לאנשים שאוהבים אביזרים, אבל בתכל'ס מעמיסות את כל המשקל של חלק הגוף העליון על החלק הפנימי של שורש כף היד. יתכן שזה יכול להאיץ את " תסמונת התעלה הקרפלית".

זו נראית לי פרסומת אז התשובות בהתאם:
לא.
זה בסדר.
אל תרד עד הסוף.
אין תחליף לריצה.
זה לא בסדר.
יזיק לך.
אז כמה פעמים בשבוע לעשות?Daniel95s
אני קצת מבולבל,כי ראיתי באחת התגובות שלך שכדאי לעשות שכיבות שמיכה כל יום, אז את החימום לעשות פעמיים בשבוע כמו בטבלה של הריצה? או שזה בסדר אם אני יעשה כל יום 2-3 סטים של שכיבות שמיכה, 2-3 סטים של הקשתות גב וכפיפות בטן ומתח? או שפשוט את שניהם? ושלוש פעמים ריצה בשבוע זה בסדר?
תעשה לפי הטבלהYossi Sheriff
כמובן, לפני זה לך לרופא והיבדק לכשירות לספורט.
זה לא קצת מדי פעמיים בשבוע?Daniel95s
כמה אתה עושה עכשיו?Finnegan
אם עוד לא התחלת, אז פעמיים בשבוע זו אחלה התחלה.

חוץ מזה תתחיל לעשות ותפסיק לבלבל בשכל. כמובן, רק אחרי שהלכת לרופא ויש לך מדריך. המדריך שלך גם יוכל לענות על השאלות האלה, זכור שהטבלאות נועדו לעבוד עם מדריך.
למה שלא תשתמש בשפכטל רגיל?Finnegan
למה לשלם על משהו שאפשר לעשות בחינםכרובי
ויותר טוב? שכיבות סמיכה עושים עם הדבר היחיד שיש לנו בחינם, הגוף שלנו. למה לשלם על זה ועוד להזיק לגוף?
תגובהRocker
גם אני, כמו רבים, נפלתי בתמימותי בתרגיל "העוקץ"(נראה מגניב, מה לעשות) של המוטות לפני מספר שנים. בזמן השימוש בהם הרגשתי לחץ נורא חזק על הכתפיים, דבר שאחרי 70-80 חזרות לעיתים גרם לי להפסיק את האימונים לשבוע או לאי נוחות במהלך היום/שבוע. מנגד, כשחזרתי לעשות שכיבות סמיכה על אגרופים או בעמידת ידיים(הרבה יותר קשה, מול קיר כמובן וכרית מלמטה על מנת לבלום את המכה תבוא ביום מן הימים :P) לא הרגשתי כאבים מהסוג הנל ויכולתי להתאמן עם מספר חזרות גבוה, בסטים מבלי להרוס יותר מדי את הגוף(כמובן שבסוף אימון אני מגמיש מפרקים ועושה מתיחות לשרירים - בעיקר למרפקים ולכתפיים).
אם תרצה עצות כדי 'לאתגר' את עצמך, אשמח לכוון אותך לתרגילים יותר קשים על בסיס משקל הגוף.
בהצלחה.
מר. אתגר, אתה לא מדריך כושרFinnegan
אם אתה רוצה להציע לאנשים אתגרים אז לא כאן בבקשה.
משקולות יכולות להחליף את המכשיר הזהCaptain-IL
אם כבר אתה הולך על משקולות
אז מתברגות....
חרבRocker
היי,
שמתי לב שרוב הקאטות לחרב ששמים עליהם באתר דגש הם מקטורי שינטו ריו. חיפשתי מענה למספר שאלות בנוגע לקאטות מטוגקורה ריו ומקוקשינדן ריו של חרב, אבל לא מצאתי, אז אשאל כאן:
1)האם ניתן לבצע קאטות מטוגקורה ריו באמצעות קאטאנה רגילה(עד כמה שהבנתי ה'נינג'ה טו' היא חרב קצרה יותר מקאטאנה רגילה)?
2)אותה שאלה רק הפוך, האם ניתן לבצע קאטות מקוקישינדן ריו(של חרב סמוראית רגילה) באמצעות חרב קצרה יותר('נינג'ה טו')
3)במה עדיף להתאמן כדי לקבל את 'ההרגשה' לגבי חרב, תנועות נכונות וחיתוך נכון - על קאטות של קטורי שהן בדרך כלל הרבה יותר ארוכות או כאלה שלקוחות מן הנינג'וטסו(מטוגקורה וקוקישינדן)
4)האם יש הבדל ניכר בין הקאטות של קטורי לבין הקאטות מהנינג'וטסו - מבחינת תנועה, קרב, סוג החרב ו'פרקטיות'(היום לא מסתובבים עם חרבות ברחוב, לכן סימנתי את זה במרחאות על מנת למנוע סתם ספאם בתגובות. בפרקטיות אני מתכוון ליעילות של הקאטות באותה סביבה).
5)האם יש דברים מסויימים שיש לשים עליהם דגש מיוחד בזמן ביצוע התרגיל/קאטה/חיתוך על מנת להתקדם?

מצטער על ריבוי השאלות. עדיף קצת 'לחפור' מאשר להרגיל את עצמי לעשות טעויות שעלולות לפגוע בי ובמי שהתאמן איתו.

תודה,
ROCKER.
תגובהFinnegan
קודם כל אין כל כך דגש באתר, זה פשוט מה שיש לנו כרגע בוידאו.

אתה מדבר על בוקן, או חרב אמיתית?

אם אתה מדבר על חרב אמיתית לקאטות שליפה, אז אני יכול לומר שהתעסקות עם גדלים וסוגים של חרבות וכו' זה לאנשים שיש להם הרבה כסף וזמן פנוי. מי שרוצה לעשות כמה שליפות ביום צריך חרב טובה וזולה ולא יותר מדי ארוכה שלא יצא לו המיץ שהוא מנסה לשלוף בלי לחתוך את הנדן.

נראה לי כל השאלות על "פרקטיות" לא כל כך חשובות בנושא הזה, לא מזמן היה לנו סמינר של ACT, ולמרות שאלכס הראה כיצד חלק מהעמידות המופיעות בקאטות אינן "יעילות" ברנדורי של חרבות מרופדות, לא הפסקנו לעבוד לפי אותם קאטות. מעבר לזה תצטרך לשאול מישהו שמתמחה בקאטות לראות אם ירצה לענות על שאלתך.

חוץ מזה אם אתה חושש לפגוע בעצמך דבר עם המדריך שלך שינחה אותך איך לעבוד על קאטות עם בוקן, ובכלליות אל תעבוד בלי השגחה של מדריך.
נינג'ה ונינג'וטסוRocker
היי,
ראשית כל רציתי לעורר דיון, ללא פרובוקציות ותקיפות מיותרות, אנא תנסו להמנע מהן. ואם תוכן השרשור לא מתאים לפורום, עדיף שימחק מאשר שסתם יוצף בדיבורי סרק מקניטים.

בזמן האחרון השקעתי לא מעט מחשבה לגבי נינג'יטסו, וככל שהעמקתי והתעמקתי שמתי לב שכיביכול הקשר 'המצוץ מהאצבע' בין השתיים הוא לא כל כך מצוץ מהאצבע.
קראתי באתרים רבים שנינג'יטסו זאת אומנות לחימה הדוגלת בתנועה נכונה ויציבה ועל כן אין היא נכללת על פי רוב ב'אומנויות לחימה הקשות' אלא מוגדרת כאומנות לחימה רכה(לפי האתר של בוג'ינקאן) ושכל אדם יכול להתאמן בה שכן אינה דורשת נתונים כאלה ואחרים. אינני מסכים עם הגדרה זו במלואה, מאחר והגדרה זו נכונה לחלק די מצומצם של הנינג'יטסו, רובו ברמת הקיהון הבסיסי. לחלק נכבד מהטכניקות בנינג'יטסו דרושה גמישות רבה(הרבה מעבר למה שיש ל'אדם הממוצע'), כוח פיזי רב (גם זה מעבר למה שיש לאדם הממוצע) וכושר גופני(סיבולת לב ריאה). ישנן התחמקויות('קפיץ ראש' כחלק מהטוגקורה ריו) ובלימות ממצבים שונים(סלטה מאוניקודקי לדוגמא) שאדם ממוצע, לא משנה כמה יתאמץ, לא יצליח לעשותם נכון, ללא שינוי די משמעותי בו(מבנה גוף, כוח,..). הדבר הזה גרם לי להאמין שבוג'ינקאן, ונינג'וטסו ככלל מנסה למתג את עצמו כנחלת הכלל ועל ידי כך מציב את הרף נמוך ומניח לחלק די גדול מן הטכניקות לגווע ולמות.
לאחר מכן התעניינתי באפקטיביות של נינג'וטסו ביחס לאיגרוף או אומנויות לחימה 'מהירות' אחרות, ואף על פי שנינג'וטוסו נקטל על פי רוב בשל היותו "רך,עדין ולא אמין למציאות" הייתה שם תגובה של מישהו שטען שהיה קשור לארגון בשנות ה80', ושזה לא היה ככה אז.
במקרה, לחבר טוב שלי היו קלטות משנות ה70' כמעט ללא קול בשחור לבן של נינג'וטסו ושל האימונים שם. זה היה עולם אחר לגמרי, לא היו קאטות איטיות, לא הייתה את ה'עדינות המזוייפת' הזו,ובכלל, קהל המתאמנים לא היה מאסכולות שונות - לכולם היה מאפיין ברור, כולם היו במצב עילאי של כושר, כוח, מהירות ותנועה.
פתאום, אותן נינג'ות מהוללות נראו כן אמיתיות, וחלק מן הסרטים נראו בצורה שונה לגמרי(אמנם אי אפשר לעצור חץ בעזרת מהדר כמו באמריקן נינג'ה, אך בהחלט אגרוף אחד היה מספיק כדי לנטרל בן אדם).
בניסיון לפתח דיון נורמלי, ובלי יותר מדי 'קטיולות', מיותרות. מה אתם חושבים על זה? האם העובדה שנינג'וטסו מתאים את עצמו לקהל המתאמנים ולא נותן לקהל המתאמנים להתאים אותו אליו מזיקה? גורמת לשחיקה ואיבוד טכניקות? או שמא זה משהו שאני מפספס?

לפני 96 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
הכנה ואכילהKeith H.
חשוב לזכור שיש המון הגדרות לנין ג'יטסו, וזו של הבוג'ין קאן כבר תחת שם אחר, Budo Taijutsu.

לפי דעתי מה שמכריע זה מבחן הזמן. אם באמת יום אחד כולנו מתלפלפים ולא רוצים עוד לעשות חימום או בכלל את כל הקיהון הבסיסי של אקבן בזמן שתלמידים של הטסומי ממשיכים בדרכם במזרון האימונים אז אולי הם צודקים. אבל לפי דעתי הם בדרך לשום דבר. אם היום אני לא אקנה ירוקות, מחר אני לא אוכל להכין סלט, וביום שבת אני אוכל רק לחם עם חומוס. אין גבול לרמה אליה אפשר להוריד את הרף.

הבוג'ין קאן לא בקטע של קרבות ולכן גם אין להם בסיס להכנה גופנית כמו באקבן. הם גם לא עושים קרקע. העובדה שאצלנו כן עובדים על הדברים האלו (לפי דעתי לפחות) משפרת את היכולת שלנו לבצע את הקאטות המסורתיות גם בצורה קרבית אך גם לפי הביצוע המקורי. כל התהליך הזה של הכנת הסלט ואכילתו הוא מה שגורם לנו להמשיך להתאמן ולשמור על מתודה נכונה כלפי כל שיטת לחימה.
לפני 95 ימים :: שלח תגובה :: קישור קבוע לנושא
בוג'ינקאן נינג'יטסוYossi Sheriff
יש בבוג'ין קאן יותר ממאה אלף מתאמנים, חלקם מתרגלים קרבות אימון, חלקם לא.
יש בבוג'ין קאן הרבה מתאמנים טובים מאוד.

כשמישהו מתחיל להיות מבקר סרטים. צריך לשאול אותו מה הנסיון שלו בעשיית סרטים. אפשר להיות מבקר טוב גם ללא נסיון.

מתאמנים רבים בבוג'ינקאן הם מבוגרים והם זזים כמו שמבוגר צריך לזוז. הצומי עצמו הוא זקן. הלוואי על חברי הוותיקים ועלי שנוכל לזוז כמוהו בגילו.
הצומי סבבהKeith H.
השאלה מה הגישה הכללית. אין לי משהו נגד הבוג'ין קאן, השאלה פשוט מה בדיוק המטרה שלהם, ואיך הם רואים את עצמם בעתיד. הצומי לא יחייה לעד.

אם כך גם אולי רצוי להפריד בין קבוצות בתוך הבוג'ין קאן, ולראות מי עושה עבודה טובה ומי לא.
מצטער אם לא הבהרתי את עצמיRocker
לא התכוונתי לערוך השוואה בין בוג'ינקאן לאקבן, התכוונתי למשהו אחר לגמרי.
נינג'וטסו בהרבה מקומות ובהרבה אתרים מתואר כאומנות רכה שמתאימה לכולם, מאחר והיא מתמקדת בתנועה נכונה ופגיעה ממוקדת. אולם לא כך הדבר כאשר נכנסים למים העמוקים - בשביל לבצע סלטות, קפיצי ראש ודברים נוספים של THAIENJUTSU נדרש המון כוח פיזי מתפרץ. ישנן טכניקות ברמה קצת יותר גבוהה שמחייבות יכולות פיזיות יותר גבוהות, ולעיתים, עבור אנשים מסויימים, לא ניתן להגיע אל הרמה הזאת(מבנה גוף, חוסר רצון, חוסר מוטיבציה,..).
הכוונה שלי בשאלה הייתה האם כאשר נינג'וטסו הפך לנחלת הכלל ו'סיגל' עצמו למתאמנים למעשה פגע וגרם לאיזהשהוא בלאי בטווח הארוך(לדוגמא אם טכניקות התחמקות של טוגקורה שמכילות הרבה סלטות, או טיפוס על עצים, לא יהיו אפשריות עבור קהל מסויים של מתאמנים מבחינה פיזית אז אני מאמין שהן לא יתורגלו ולאחר הרבה שנים הטכניקות הללו ידחקו לפינה, יגוועו ויעלמו) או שאני מפספס משהו בנקודת ההסתכלות שלי לגבי הנינג'וטסו.

הערה: קודם הבאתי את הדוגמאות מאטסומי ובוג'ינקאן כדי לנסות להמחיש שינוי, לרעה לדעתי, שקיבלתי רושם שהתרחש בעבר בנינג'וטסו. לפי מה שהבנתי בשנות ה80~ אימוני הנינג'וטסו נראו אחרת לגמרי, היו קצת יותר 'קשים', עם טכניקות יותר מגוונות ולא הותאמו במיוחד לקהל המתאמנים, אלא הכריחו את קהל המתאמנים להתאים את עצמם לנינג'יטסו(לפתח כוח וגמישות מספיקים), ולאחר שנפתח להמונים הבנתי שהנינג'וטסו הפך ליותר 'רך' ו'עדין' כדי להתאים את עצמו לכולם. אז למעשה השאלה שלי היא לגבי 'ההתאמה' ביחס לשחיקה ובלאי של טכניקות שלא ניתן ליישמם בשל הגבלות כאלה ואחרות של קהל המתאמנים(בלי קשר לאקבן, בוג'ינקאן או כל איגוד אחר).

מצטער על הבלבול.
הכי חשוב שאתה מתקן את עצמך !Sivov27
הכי חשוב שאתה מתקן את עצמך !

תגובהLucas
מסכים איתך שה"נינג'יטסו" שלנו הוא לא "אומנות לחימה רכה" (מה זה בכלל?). לגבי האפקטיביות - אני חושב שזאת שאלה לא כל-כך רלוונטית, כי אנשים שנלחמים בתור מקצוע (לא מדבר על ספורטאים שמתחרים בתוך סט חוקים די צר), לא תלויים ברמה הטכנית שלהם כמו ב-מזל, לוגיסטיקה, תכנון והחלטיות, לא בהכרח בסדר הזה... יש המון תחקירי ארוע שמוכיחים את הטענה הזאת.
בשורה תחתונה, לגבי איך מתאמנים ממש, הרבה יותר חשוב האופי של המדריך והקבוצה מכל כותרת של "שיטה"...
עמודים: 1  2  3  4  5  6  7  8 
0